30
juli
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Pathé is in augustus de perfecte reisbestemming: touren door tijd, rijk en land!

Weet je nog wanneer jij favoriete filmklassiekers zoals GladiatorTerminator 2 of The Breakfast Club zag? Vast op een oude videoband of televisie? In augustus is dé kans om deze, en andere topfilms uit de 80’s, 90’s en 00’s, in perfecte beeld- en geluidskwaliteit op het grote scherm te zien bij Pathé. En in lijn met deze toptitels, kun je deze maand ook iedere donderdag genieten van Tarantino Thursday, met onder andere Uma Thurman’s martial arts skills in de Kill Bill films en Inglourious Basterds met Brad Pitt’s hilarische “Buongiorno!”. Ben je toch meer in een zoete stemming, dan moet je in augustus bij Pathé voor de nieuwe Nederlandse “romcom” Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn of de ultieme feel-good sing-along Trolls Wereldtour zijn.

Wederom kunnen bezoekers deze maand weer meeswingen vanuit hun bioscoopstoel met de meest bijzondere concerten. Beleef een onvergetelijke avond met een van de meest gestreamde dance artiesten ter wereld tijdens DJ Snake: The Concert in Cinema. Boek je deze zomer liever een enkeltje richting het “rijk der fantasie”, dan kun je genieten van de schattige De Elfkins - Een klein bakfestijn of bewandel je mysterieuze paden in het magische The Secret Garden

Pathé Specials

Tarantino Thursday - 6, 13, 20 en 27 augustus

Augustus bij Pathé staat in het teken van Quentin Tarantino en organiseert daarom: Tarantino Thursday. Bereid je voor op misdaad en drama want de komende vier weken zijn de classics Inglourious Basterds, Django Unchained, Kill Bill vol. 1 en Kill Bill vol. 2 achtereenvolgens te zien op het witte doek bij Pathé. 

Meer leren over de “behind-the-scenes” en Tarantino zelf? In QT8: The First Eight vertellen vaste acteurs meer over deze exceptionele filmmaker.

Meer informatie

Ladies Night: Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn - 3, 4 en 5 augustus

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris' (Barbara Sloesen) vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zelfmedelijden en alcohol brengen Iris' prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Samen met haar twee beste vriendinnen en een ongrijpbare hondenuitlater (Jan Kooijman) probeert Iris haar leven weer op de rails te krijgen.

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is vanaf 6 augustus ook regulier te zien bij Pathé.

Meer informatie

Classics - 6, 13, 22 en 29 augustus

Deze maand viert Gladiator niet alleen zijn twintigjarige anniversary, The Breakfast Club is ook al vijfendertig jaar favoriet, en daarom terug te zien bij Pathé! Ook andere must-see’s en Oscarwinnende classics keren in augustus terug naar Pathé, waaronder:

Zomer opera: Don Pascale - 6 augustus

Anna Netrebko zingt Norina, de rol die haar een Met favoriet maakte, in deze hilarische komedie van Donizetti. 

Meer informatie

André Rieu: Magical Maastricht, Verbonden door Muziek - 20 augustus

Voor dit vijftienjarig jubileum van concerten in Maastricht, heeft de Koning van de Wals zijn meest spectaculaire optredens en gevoeligste muziekstukken voor jou geselecteerd.

Meer informatie

DJ Snake: The Concert in Cinema - 27 augustus

DJ Snake heeft een ‘once in a lifetime’ optreden samengesteld in de Paris La Défense Arena, waarbij hij de eerste DJ is die op zo’n grote locatie draait. 

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in augustus

De Elfkins - Een klein bakfestijn - 5 augustus

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen.

Meer informatie

Trolls Wereldtour (4DX, Atmos, Dolby Vision) - 5 augustus

De vrolijke Trolls Poppy en Branch doen een grote ontdekking die hen verder brengt dan ooit tevoren. Hun wereld staat op het punt een stuk groter maar vooral ook luider en muzikaler te worden.

Meer informatie

The Secret Garden - 12 augustus

Als de ouders van de 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) overlijden, wordt ze naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd. Met haar zieke neefje Colin, gaat ze op onderzoek uit in het grote landhuis. Hier ontdekken ze een mysterieuze deur… Door de producenten van Harry Potter en Paddington.

Meer informatie

Hope Gap - 13 augustus

Een vlijmscherp drama van Oscarwinnaar William Nicholson, waarin een gezin uit elkaar valt wanneer de vader zijn zoon vertelt dat hij van plan is zijn moeder te verlaten.

Meer informatie

Summerland - 13 augustus

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster tijdens WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma A.) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. 

Meer informatie

The Kingmaker, Imelda Marcos - 13 augustus

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht.

Meer informatie

Relic - 20 augustus

Wanneer de bejaarde weduwe Edna vermist raakt, reizen haar dochter Kay en kleindochter Sam naar het afgelegen familiehuis om haar te zoeken. Als Edna plotseling weer opduikt ontdekt Kay dat een mysterieuze entiteit niet alleen het huis teistert…

Meer informatie

Sibyl - 20 augustus

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door de actrice Margot.

Meer informatie

Babyteeth - 27 augustus

Wanneer de ernstig zieke Milla (Eliza Scanlen, Little Women) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen.

Meer informatie

Misbehaviour - 27 augustus

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Met onder andere Keira Knightley.

Meer informatie

The New Mutants - 27 augustus

Twentieth Century Fox presenteert in samenwerking met Marvel Entertainment The New Mutants, een originele horror thriller dat zich afspeelt in een geïsoleerd ziekenhuis waar een groep jonge mutanten vastgehouden wordt voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven. 

Met onder andere Maisie Williams (Game of Thrones), Anya Taylor-Joy (Split, Peaky Blinders), Charlie Heaton (Stranger Things).

Meer informatie

Voor tickets en meer informatie, zie hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.