28
mei
2021
|
21:24
Europe/Amsterdam

Pathé is 5 juni weer open met niet te missen films en EK wedstrijden op grote doek

Bezoekers worden terug verwelkomd naar de bioscoop met de leukste ‘openingszinnen’

Amsterdam, 28 mei 2021 – Hoera! Vanaf zaterdag 5 juni opent Pathé haar deuren weer voor bezoekers. De komende tijd staan er weer genoeg films op het programma, waaronder De Slag om de Schelde, Blackbird en K3: Dans van de Farao. Een bioscoopbezoek waard dus! Om bezoekers te verleiden weer naar de bioscoop te komen, zet Pathé haar beste 'openingszinnen' in. Complimenten als “Is er een première? Want ik zie hier een wereldster” laten zien dat Pathé zin heeft om weer mensen te ontvangen. Pathé is op 5 juni exclusief open voor haar Unlimited-abonnees, en verwelkomt vanaf zondag 6 juni al haar bezoekers terug. Testen voor toegang is niet nodig. De ticketverkoop start op maandag 31 mei. 

Volle en diverse programmering

Pathé opent met een grote en diverse filmprogrammering, met zowel films die net voor sluiting in release waren als gloednieuwe titels. Naast eerder genoemde titels zullen ook Bon Bini: Judeska in da HouseThe Dissident, Demon Slayer: Mugen TrainPieter Konijn op de vlucht, Buurman & Buurman: Bakken en Grillen en een limited release van De Oost te zien zijn op het witte doek. In de aankomende weken zullen daar titels zoals Zwaar Verliefd 2, A Quiet Place II en The Croods 2: A New Age bijkomen. Ook zullen de EK-wedstrijden van het Nederlandse elftal vanaf 11 juni worden vertoond in de zalen van Pathé.

Veilig bioscoopbezoek

Om het bioscoopbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, hanteren de Pathé-bioscopen dezelfde, volkomen veilige maatregelen als vorig jaar: 1,5 meter afstand, een maximumcapaciteit van 50 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. In de bioscoop worden tot aan de stoelen mondkapjes gedragen. In de stoel in de zaal mag het mondkapje af. De lucht in de zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst. Ook kunnen bezoekers hun vertrouwde snacks (popcorn!) en drinken weer nuttigen bij de eet- en drinkgelegenheden. Zo geniet iedereen op een veilige en plezierige manier van het bioscoopbezoek.

Openingszinnen

Om de opening van de bioscopen extra speciaal te maken, verwelkomt Pathé haar bezoekers met - hoe kan het ook anders - openingszinnen. Kreten als “Nu ik jou zie, vind ik het jammer dat het licht zo uitgaat”, “Ruik jij nou zo lekker, of is dat de popcorn?” en “Weet je wat jou goed zou staan? Onze bioscoopstoel” komen voorbij. Pathé is blij haar bezoekers terug te kunnen ontvangen en maakt dit maar al te graag kenbaar: “Jij bent de ster van onze openingsscène”. Zo voelt een bioscoopbezoek toch weer als thuiskomen.

Bioscoopbezoek: de ultieme manier van filmbeleving

Wie staat te popelen om weer plaats te nemen in de rode bioscoopstoel, is zeker niet alleen: uit een onderzoek onder 1.000 Pathé Panelleden blijkt dat 97% niet kan wachten om terug naar de bioscoop te gaan. Zo wordt een bioscoopbezoek gezien als de ultieme manier om een film te beleven (30%), ziet men gloednieuwe films het liefst op het witte doek (19%) en speelt het gevoel van een dagje of avondje uit (19%) daarbij een grote rol. Het is dan ook geen verrassing dat 90% verwacht de bioscoop binnen een maand na de heropening weer te bezoeken, en aangeeft veel vertrouwen te hebben in de omgang van Pathé met de maatregelen. Is geduld toch niet zo’n schone zaak? De rooftop cinema in de buitenlucht bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn opent al sinds vrijdag 28 mei open.

Als blijk van waardering aan de loyale Pathé Unlimited abonnees, gaan de bioscopen de eerste dag exclusief voor deze members open. Vanaf zondag 6 juni is Pathé geopend voor al haar bezoekers. Kijk voor meer informatie rondom de maatregelen en de ticketverkoop op www.pathe.nl.

Boilerplate

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.