09
oktober
2020
|
10:09
Europe/Amsterdam

Pathé herfstcampagne: creatief inhaken op de 1,5 meter bioscoopervaring

In haar nieuwe herfstcampagne haakt Pathé op een creatieve manier in op de maatregelen die op dit moment van toepassing zijn in de Nederlandse bioscopen. Met een kleine knipoog ligt de focus van de campagne op het omdenken van de 1,5 meter bioscoop. Juist nu kunnen bezoekers met extra personal space voor zichzelf en ál hun spullen volop genieten van een relaxte, veilige filmervaring. Ook kun je deze herfst je popcorn lekker coronaproof voor jezelf houden, want bezoekers krijgen een tweede medium popcorn van Jimmy’s gratis. Pathé Super Ultra Deluxe dus. 

Sinds de heropening op 1 juni hebben de Pathé en Euroscoop-bioscopen al ruim 2 miljoen bezoekers ontvangen, die aangeven zich veilig te voelen in de bioscopen en de 1,5 meter en hygiënemaatregelen duidelijk te vinden. Uit onderzoek van Pathé* blijkt dat de filmfans die nog niet naar de film zijn geweest ‘de regels vervelend vinden’ en een bioscoopbezoek ‘te veel gedoe’ vinden. Met deze campagne wil Pathé deze drempels wegnemen en laten zien dat bioscoopbezoek niet alleen veilig is, maar ook nog steeds leuk en ontspannen.

Yvet Berendsen, Brand Manager Pathé: “Bioscoopbezoek is normaliter natuurlijk hét herfstuitje: warm, knus en droog. Maar deze andere herfst vraagt ook om een andere campagne. De corona maatregelen nemen wij uiteraard heel serieus, en met deze campagne geven we daar een creatieve draai aan. Creatief bureau Dept bedacht het concept om de 1,5 meter maatregelen om te buigen naar iets uitnodigends: extra ruimte voor iedereen. Zo hoor je je buurman niet meer smakken en kan je ál je spullen kwijt in de stoelen naast je.”

Gepersonaliseerde stoelhoezen voor Pathé fans

De campagne is ook doorvertaald naar een actie voor een aantal gelukkige Pathé Unlimited abonnees. Zij werden deze week tijdens een Unlimited Night verrast in de bioscoop met een gepersonaliseerde stoelhoes. Zie hier de video van deze actie.

Mediastrategie

De campagne heeft de primaire doelstelling om de bezoekersaantallen in de bioscoop te laten stijgen en het maximale uit de beperkte capaciteit te halen. Vanwege deze traffic-doelstelling, wordt de campagne volledig online ingezet: via online video’s (Uitzending Gemist, YouTube), social advertenties en display-inzet. De tweede popcorn gratis is te claimen via Pathé All Stars, het loyaltyprogramma van Pathé.

Credits

  • Strategie: Pathé (Yvet Berendsen, Stef de Reeder)
  • Creatie: Dept
  • Media: Merkle

*Onderzoek uitgevoerd door Pathé tussen 26 augustus en 1 september 2020 onder 565 bezoekers.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.