25
januari
2022
|
19:30
Europe/Amsterdam

Pathé gaat weer open: voorverkoop gestart

Vanaf 26 januari draait er een diverse en volle filmprogrammering met o.a. Spider-Man: No Way Home, The Matrix Resurrections, West Side Story en Sing 2

De ticketverkoop van de 29 Pathé bioscopen is gestart. Na een ruime maand gesloten te zijn geweest, mogen de bioscopen morgen weer dagelijks open tot 22:00 uur. De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar. De eet- en drinkgelegenheden zijn ook open, zodat bezoekers weer kunnen genieten van de beste films met hun vertrouwde popcorn of andere bioscoopsnacks en drinken. Er staat wederom een enorm volle en diverse filmprogrammering klaar met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan, zoals de wereldwijd enorm succesvolle Spider-Man: No Way Home, West Side Story, Alles Op Tafel en The Matrix Resurrections, en gloednieuwe films zoals The King’s Man, Nightmare Alley, Sing 2 en My Hero Academia 3.

Maatregelen

De bioscopen gaan open aan de hand van dezelfde maatregelen als eind vorig jaar. Deze maatregelen bewezen de afgelopen twee jaar al volkomen veilig te zijn. De laatste voorstellingen eindigen vóór 22:00 uur en er wordt overal 1,5 meter afstand gehouden, ook tussen de verschillende gezelschappen in de zaal. In de bioscoop worden tot aan de stoelen mondkapjes gedragen. In de stoel in de zaal mag het mondkapje af. De lucht in de zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst. Ook kunnen bezoekers hun vertrouwde snacks (popcorn!) en drinken weer nuttigen bij de eet- en drinkgelegenheden. 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “We staan er sinds onze sluiting in december uiteraard al helemaal klaar voor. We zijn een belangrijk en laagdrempelig uitje, een makkelijke en veilige vorm van ontspanning die juist nu zo enorm gewenst is door onze bezoekers, met name de jongere doelgroepen. Onze bezoekers kijken net zoals wij enorm uit naar de beste films op het oude vertrouwde grote doek, en er staat een nog langere lijst met topfilms klaar dan eerder.”

Programmering

Vanaf de opening op woensdag 26 januari zijn er films geprogrammeerd die net voor sluiting in release waren of zouden gaan, zoals de wereldwijd enorm succesvolle Spider-Man: No Way Home, West Side Story, Alles Op Tafel en The Matrix Resurrections, en gloednieuwe films zoals The King’s Man, Sing 2, Nightmare Alley en My Hero Academia 3. In de aankomende weken komen daar nog toptitels bij zoals Scream, The Batman en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De ticketverkoop is meteen gestart op www.pathe.nl en via de Pathé app.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.