14
november
2023
|
08:43
Europe/Amsterdam

Pathé en Transavia starten innovatieve pilot met beste filmaanbod in de lucht

Pathé en Transavia bundelen hun krachten om de reiservaring van filmliefhebbers naar een nieuw niveau te tillen. Vanaf vandaag kunnen Transavia reizigers die dit najaar vertrekken en terugkeren vanaf Rotterdam The Hague Airport genieten op hun eigen device van een door Pathé samengesteld filmaanbod, bestaande uit de nieuwste films zoals Barbie en The Flash. Hiermee willen beide bedrijven de reis niet alleen aangenaam maken, maar ook een verrijkende en ontspannende beleving bieden.

Gedurende de pilot kunnen Transavia reizigers een speciaal samengesteld filmaanbod van Pathé Thuis bekijken via hun eigen device, zoals laptop, tablet of mobiele telefoon. Films zijn voor een bedrag van slechts €2,99 te bekijken. De pilot richt zich op enkele vliegtuigen die dit najaar vertrekken en terugkeren vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het aanbod bestaat uit de nieuwste films waaronder Barbie, The Flash en The Meg 2: The Trench en andere grote titels zoals Bon Bini Holland 3 en Black Adam. 

De pilot vindt plaats voor een periode van enkele maanden. Tijdens de pilotperiode wordt feedback van de reizigers verzameld om de service verder te optimaliseren. Op basis van de resultaten en de feedback van de reizigers wordt bepaald of deze innovatieve samenwerking een vervolg krijgt en uitgebreid wordt naar andere vluchten en bestemmingen. Het concept is ontwikkeld door Customer Experience Studio RUIGCX en wordt technisch uitgevoerd door Inflight Entertainment Systems Airfi. 

JACQUES HOENDERVANGERS, ALGEMEEN DIRECTEUR PATHÉ

We zijn verheugd om samen met Transavia deze bijzondere pilot te lanceren. Pathé en Transavia zijn beide merken die comfort en service hoog in het vaandel hebben staan. Bij Pathé geloven we in het bieden van ultieme filmervaringen, of dat nu in onze theaters is of thuis met Pathé Thuis. Met deze samenwerking zetten we een nieuwe stap om filmliefhebbers ook tijdens hun reis te laten genieten van de nieuwste films. We kijken ernaar uit om de reiservaring van Transavia klanten nog completer te maken en hen te voorzien van de beste films, waar ze zich ook bevinden.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.

OVER PATHÉ THUIS

Pathé Thuis, opgericht in 2011 als eerste Nederlandse TVOD aanbieder, is dé plek om nieuwe films te huren en te kopen. Het volledige aanbod bestaat uit meer dan 5000 films en wordt wekelijk uitgebreid: van tijdloze klassiekers, indrukwekkende kwaliteitstitels tot films die net uit de bioscoop komen. Een account aanmaken is eenvoudig en gratis, en gebruikers betalen per film – zonder abonnement. Via pathe-thuis.nl en diverse apparaten zoals Smart-TV's, gameconsoles, tablets/smartphones, Apple TV en Google Chromecast kunnen zij genieten van een mooie filmbeleving thuis. Ook via de platformen van KPN en VodafoneZiggo zijn Pathé Thuis films te huur.  

OVER TRANSAVIA

Al bijna 60 jaar brengt Transavia passagiers naar ruim 100 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met een vloot van 46 vliegtuigen vervoert Transavia jaarlijks acht miljoen passagiers vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en in België vanaf Brussels Airport. Transavia Nederland was in 2022 goed voor een omzet van bijna 1 miljard euro. Met Transavia Holidays biedt Transavia ook volledige vakanties aan met een vlucht, accommodatie en optioneel een huurauto, transfer of activiteit. Transavia Nederland is onderdeel van de Air France-KLM Group. Zustermaatschappij Transavia Frankrijk vliegt vanaf Parijs, Montpellier, Lyon, Nantes. 

OVER CUSTOMER EXPERIENCE STUDIO RUIGCX

Customer Experience Studio RUIGCX is gespecialiseerd in het creëren van vernieuwende commerciële concepten door uiteenlopende ‘Brands’ en hun consumenten op unieke wijze met elkaar te verbinden.