28
augustus
2019
|
09:34
Europe/Amsterdam

Pathé en KINO organiseren openluchtfilmfestival Summer Nights

Rotterdam is een nieuw openluchtfilmfestival rijker. Van 3 september tot en met 8 september organiseren Pathé Schouwburgplein & KINO Rotterdam samen de allereerste editie van Summer Nights. Summer Nights zijn zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein (aan de Beukelsdijk en Henegouwerlaan) met voorpremières van de nieuwste films en een sing-a-long versie van de klassieker Grease, maar ook een mooi randprogramma met livemuziek, dj’s, heerlijk eten en drinken. Het festivalterrein is vanaf 17:00 gratis toegankelijk, de films beginnen om 20:50, wanneer de zon is ondergegaan. Het volledige programma is inmiddels bekend en tickets voor de films zijn vanaf nu online verkrijgbaar; zowel de Cinevillepas als Pathé Unlimited Card zijn geldig.

Pathé en KINO willen graag laten zien wat hen verbindt, en iets terugdoen voor Rotterdam. Het zesdaagse programma bestaat uit voorpremières van kwaliteitsblockbusters zoals The Peanutbutter Falcon, festivalhits zoals Monos en de klassieker Grease. Omdat de liefde voor film centraal staat, ontbreken partners zoals International Film Festival Rotterdam en LantarenVenster natuurlijk niet, zij co-hosten ieder een eigen filmavond. Gezamenlijk maken we Rotterdam deze zomer tot dé filmstad van Nederland. Om de (film)ervaring compleet te maken wordt een aantal films omlijst met muzikale programmering die de sound van de film kracht bij zet. Het Henegouwerplein biedt per avond plek aan 700 bezoekers.

Programma Summer Nights:

Music, food & drinks vanaf 17:00u, aanvang films: 20:50u

Dinsdag 03.09: 

Opening met voorpremière The Peanut Butter Falcon
Een zomerse Amerikaanse indie-roadmovie met Shia LaBeouf en Dakota Johnson. Winnaar van de publieksprijs op het SXSW-festival.  

Woensdag 04.09: 

Voorpremière Monos i.s.m. International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Sundance-festivalwinnaar over jonge Colombiaanse guerilla's; Apocalypse Now meets Lord of the Flies. Ondersteund door IFFR’s Hubert Bals Fonds en met soundtrack van de Britse artiest Mica Levi (Talks & Masterclasses IFFR 2019). Voorprogramma: Colombiaanse livemuziek. 

Donderdag 05.09: 

Klassieker Grease (sing-a-long)
De naamgever van ons festival, sing-a-long in de openlucht. Voorprogramma: optreden swingband 44 Shakedown en dansworkshops.

Vrijdag 06.09: 

Voorpremière The Kitchen
Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss hebben hun maffia-echtgenoten echt niet nodig in deze harde comicverfilming. Van de schrijfster van Straight Outta Compton. 

Zaterdag 07.09:

Voorpremière The Gangster, The Cop, The Devil
De meest kick-ass actiethriller die wij én Sylvester Stallone in jaren zagen, want hij gaat 'm remaken. Geselecteerd voor het Cannes filmfestival, en met de allerhardste actieheld van dit decennium: Dong-seok Ma (Train to Busan).

Zondag 08.09: 

Voorpremière Amazing Grace i.s.m. LantarenVenster
Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire. Voorprogramma: live gospelkoor. 

Praktische informatie:
Datum: Dinsdag 3 september t/m zondag 8 september
Locatie: Henegouwerplein, Rotterdam
Tickets: €11 / Cineville: gratis / Pathé Unlimited: gratis / Rotterdampas: €5,50 

Voor meer informatie over het film-, muziekprogramma en tickets zie: https://summer-nights.nl/

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.