28
augustus
2019
|
09:34
Europe/Amsterdam

Pathé en KINO organiseren openluchtfilmfestival Summer Nights

Rotterdam is een nieuw openluchtfilmfestival rijker. Van 3 september tot en met 8 september organiseren Pathé Schouwburgplein & KINO Rotterdam samen de allereerste editie van Summer Nights. Summer Nights zijn zes zomerse filmavonden op het Henegouwerplein (aan de Beukelsdijk en Henegouwerlaan) met voorpremières van de nieuwste films en een sing-a-long versie van de klassieker Grease, maar ook een mooi randprogramma met livemuziek, dj’s, heerlijk eten en drinken. Het festivalterrein is vanaf 17:00 gratis toegankelijk, de films beginnen om 20:50, wanneer de zon is ondergegaan. Het volledige programma is inmiddels bekend en tickets voor de films zijn vanaf nu online verkrijgbaar; zowel de Cinevillepas als Pathé Unlimited Card zijn geldig.

Pathé en KINO willen graag laten zien wat hen verbindt, en iets terugdoen voor Rotterdam. Het zesdaagse programma bestaat uit voorpremières van kwaliteitsblockbusters zoals The Peanutbutter Falcon, festivalhits zoals Monos en de klassieker Grease. Omdat de liefde voor film centraal staat, ontbreken partners zoals International Film Festival Rotterdam en LantarenVenster natuurlijk niet, zij co-hosten ieder een eigen filmavond. Gezamenlijk maken we Rotterdam deze zomer tot dé filmstad van Nederland. Om de (film)ervaring compleet te maken wordt een aantal films omlijst met muzikale programmering die de sound van de film kracht bij zet. Het Henegouwerplein biedt per avond plek aan 700 bezoekers.

Programma Summer Nights:

Music, food & drinks vanaf 17:00u, aanvang films: 20:50u

Dinsdag 03.09: 

Opening met voorpremière The Peanut Butter Falcon
Een zomerse Amerikaanse indie-roadmovie met Shia LaBeouf en Dakota Johnson. Winnaar van de publieksprijs op het SXSW-festival.  

Woensdag 04.09: 

Voorpremière Monos i.s.m. International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Sundance-festivalwinnaar over jonge Colombiaanse guerilla's; Apocalypse Now meets Lord of the Flies. Ondersteund door IFFR’s Hubert Bals Fonds en met soundtrack van de Britse artiest Mica Levi (Talks & Masterclasses IFFR 2019). Voorprogramma: Colombiaanse livemuziek. 

Donderdag 05.09: 

Klassieker Grease (sing-a-long)
De naamgever van ons festival, sing-a-long in de openlucht. Voorprogramma: optreden swingband 44 Shakedown en dansworkshops.

Vrijdag 06.09: 

Voorpremière The Kitchen
Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss hebben hun maffia-echtgenoten echt niet nodig in deze harde comicverfilming. Van de schrijfster van Straight Outta Compton. 

Zaterdag 07.09:

Voorpremière The Gangster, The Cop, The Devil
De meest kick-ass actiethriller die wij én Sylvester Stallone in jaren zagen, want hij gaat 'm remaken. Geselecteerd voor het Cannes filmfestival, en met de allerhardste actieheld van dit decennium: Dong-seok Ma (Train to Busan).

Zondag 08.09: 

Voorpremière Amazing Grace i.s.m. LantarenVenster
Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire. Voorprogramma: live gospelkoor. 

Praktische informatie:
Datum: Dinsdag 3 september t/m zondag 8 september
Locatie: Henegouwerplein, Rotterdam
Tickets: €11 / Cineville: gratis / Pathé Unlimited: gratis / Rotterdampas: €5,50 

Voor meer informatie over het film-, muziekprogramma en tickets zie: https://summer-nights.nl/

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.