31
mei
2021
|
11:23
Europe/Amsterdam

Pathé Eindhoven viert heropening compleet vernieuwd met ‘Relax Seats’ en IMAX Laser

Eindhoven, 31 mei 2021 - Vanaf volgende week kunnen filmfans weer genieten van een uitje naar de bioscoop. Dit betekent dubbelop feest voor Pathé Eindhoven, dat bij de heropening compleet verbouwd opengaat. Na een succesvolle introductie bij Pathé Breda, is Pathé Eindhoven de tweede bioscoop die is ingericht met Pathé Relax Seats. De reguliere zalen zijn voorzien van elektrisch verstelbare stoelen voor de beste filmbeleving. Ook de IMAX-zaal is volledig vernieuwd, met een 4K-Laser projector en IMAX Immersive Sound. Bezoekers worden zo verrast met een extra comfortabele bioscoopervaring. Pathé Leeuwarden zal in het najaar van 2021 eveneens geopend worden met de Relax Seats.

Filmliefhebbers uit Eindhoven en omstreken kunnen zich niet alleen verheugen op een verbeterde filmervaring in de zalen en een breed aanbod van films en speciale voorstellingen. In de hal is nu namelijk ook een enorme print van 15 bij bij 17,5 meter van Marty (Michael J. Fox) en Doc (Christopher Lloyd) uit de Back To The Future trilogie te bewonderen. De renovatie van Pathé Eindhoven startte begin dit jaar en de werkzaamheden konden ondanks de Coronacrisis gewoon voortgezet worden.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Normaal gesproken vieren we een grootschalige verbouwing als deze met een live opening inclusief rode loper, welkomstwoord van de burgemeester of wethouder, en een film voor de genodigden. Dat dit nu niet mogelijk is, doet echter niet af aan de trots die wij voelen omtrent deze renovatie. De heropening van bioscopen op zich is al feestelijk nieuws. Dat Pathé Eindhoven nu met extra ruimte en comfort opengaat, maakt dat we er des te meer naar uitkijken onze bezoekers weer te ontvangen en hen te bieden wat zij zo hebben gemist: een uitje om in diverse opzichten samen met familie en vrienden maximaal van te kunnen genieten.

Relax Seats

De ‘Pathé Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seat-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. In de bioscoop in Eindhoven hebben de zes reguliere zalen de Pathé Relax Seats gekregen met de verbouwing, waarmee er nu 582 Relax Seats beschikbaar zijn. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda en deze comfortabele stoelen worden erg goed gewaardeerd door de bezoekers.

IMAX Laser

Ook de IMAX zaal heeft een eigen transformatie gekregen. Alle stoelen zijn vervangen voor de meest optimale stoelen die passen bij de IMAX-beleving. Ook is vanaf de nieuwe, verhoogde tribune het zicht nog beter geworden en valt er optimaal te genieten van nog meer innovaties op gebied van filmbeleving. Zo zorgen de nieuwe 4K-Laser projector, het nieuwe curved scherm van maar liefst 17 bij 9 meter en het nieuwe IMAX Immersive Audio Systeem voor nóg beter beeld en geluid.

De Pathé bioscopen gaan vanaf zaterdag 5 juni weer open. Voor meer informatie en tijden, bezoek de website: https://www.pathe.nl/bioscoop/eindhoven

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.