10
mei
2023
|
21:35
Europe/Amsterdam

Pathé Ede officieel heropend door Burgemeester René Verhulst

Film kijken was nog nooit zo comfortabel in Ede! Burgemeester René Verhulst, Algemeen Directeur Jacques Hoendervangers en Theatermanager Bart van Schooten heropenden vanavond het verbouwde Pathé Ede. Vrijwel alle zalen van Pathé Ede zijn vanaf vandaag uitgerust met comfortabele Relax Seats, nieuwe wandbekleding, vernieuwd tapijt, betere verlichting én vergrote filmdoeken van muur tot muur. Daarnaast is zaal 1 uitgerust met Dolby Atmos voor de ultieme geluidsbeleving. Bezoekers worden zo verrast met een extra comfortabele bioscoopervaring. Dat wordt heerlijk genieten vanuit een luie stoel van topfilms zoals Fast X en The Little Mermaid.

Nadat afgelopen februari de eerste Relax Seats-zaal werd geopend, zijn nu ook alle overige zalen voorzien van deze heerlijk verstelbare stoelen. Presentator Martine Hauwert, bekend van verschillende TV- en radioprogramma’s, hostte de feestelijke avond. De opening werd groots gevierd met onder andere een rode loper, feestelijke borrel, confetti en muziek. Met een druk op een rode knop openden Burgemeester René Verhulst, Algemeen Directeur Jacques Hoendervangers en Theatermanager Bart van Schooten officieel de nieuwe zalen.

Burgemeester René Verhulst: “Pathé Ede is een belangrijke uitgaansplek in Ede, het is één van de drukbezochtste vrijetijdsbestedingen in Ede en omstreken. Het is daarom ook heel fijn dat Pathé blijft innoveren om haar bezoekers een maximale filmbeleving te kunnen geven. Daarnaast dient Pathé Ede als een mooie plek voor het organiseren van evenementen en bedrijfsbijeenkomsten. Zo beleefden we premières van de films Wild en Wolf, waarin de Veluwe een belangrijke rol speelt. Ook is Pathé Ede actief betrokken bij de Airborne, de herdenking van de Slag om Arnhem in 1944.”

Theatermanager Pathé Ede Bart van Schooten: “De verbouwde zalen met Relax Seats en zaal 1 met Dolby Atmos worden sinds de opening van de eerste zaal erg goed bezocht. Tienduizenden inwoners van Ede en de omliggende gemeenten hebben al samen met hun familie en vrienden genoten van de beste films op het grote doek. Bezoekers geven aan te genieten van het extra comfort van  de verstelbare stoelen, én de tafeltjes waar zij hun eten en drinken kunnen neerzetten. Ook voor de vele evenementen die in Pathé Ede worden georganiseerd is deze upgrade een mooie toevoeging.”

Relax Seats

De Pathé ‘Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seats-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Leeuwarden, Pathé Haarlem en recentelijk in de nieuwe bioscoop Pathé Ypenburg. De comfortabele stoelen worden enorm gewaardeerd door de bezoekers.

Dolby Atmos in Zaal 1

Zaal 1 heeft een extra upgrade gekregen met de toevoeging van Dolby Atmos. Door de curve in de zaal en stoelen wordt een 3D-geluidseffect gecreëerd. Daarnaast zijn de geluidsspeakers overal in de zaal geplaatst en kunnen zij ieder afzonderlijk geluid weergeven, waardoor de bezoeker een nog betere beleving heeft. Hierdoor wordt de ervaring van het geluid nog echter en meeslepender en kunnen bezoekers het geluid niet alleen horen, maar ook voelen.

Filmprogrammering

Pathé Ede vertoont een diverse filmprogrammering met voor ieder wat wils, zoals bezoekers van Pathé gewend zijn. Topfilms die nu al draaien zijn o.a. The Super Mario Bros. Movie, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en John Wick 4. Daar komen binnenkort ook de volgende toptitels bij zoals Fast X, en The Little Mermaid en Indiana Jones and the Dial of Destiny

Voor meer informatie en tickets: www.pathe.nl/ede.

Over Pathé

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.