31
augustus
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Pathé draait in september op volle toeren: de beste en nieuwste films op het witte doek

Ter ere van haar rijke geschiedenis sinds 1896, haalt Pathé in september een aantal succesvolle Pathé producties terug naar het grote doek, waaronder Apocalypse Now en Intouchables. Natuurlijk kunnen bezoekers deze maand ook de allernieuwste films bekijken vanuit de rode bioscoopstoelen. En dat betekent: een vol-programma-alert! In de lang verwachte No Time to Die zien we agent 007 wederom schitteren op het grote scherm. Marvel-fans maken in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kennis met een nieuwe superheld. Is die ene ring voor jou genoeg? Romantici kunnen wegzwijmelen bij het vurige liefdesverhaal van Tessa en Hardin in After We Fell, het derde deel van de After reeks. Sci-fi liefhebbers - evenals liefhebbers van talent Timothée Chalamet - zijn deze maand bij Pathé aan het juiste adres voor Dune.

Pathé trapt de maand september af met Pride Night, waarop de Franse film Miss te zien zal zijn. Ook Expat Night krijgt deze maand een Frans tintje met de film Un Triomphe. Vanaf Ladies Night draait Queenpins exclusief bij Pathé, en ook in Berend Botje staat er een sterke - weliswaar vrij jonge - dame aan het roer. Mijn Beste Vriendin Anne Frank vertelt het verhaal van boezemvriendinnen Hannah en Anne ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. En ook in Mijn Vader is een Vliegtuig duiken we middels een onthutsende ontdekkingstocht het verleden in. Kortom: Pathé draait in september op volle toeren. 

 

Pathé Heritage filmprogrammering

 

Pathé Specials

Pride Night: Miss – 1 september 

Als kind wilde hij maar één ding: Miss France worden. En niets zal die droom in de weg staan.

Meer informatie 

Kleuterbios: Bing’s Dierenverhalen – 12 september 

Ontmoet Bings favoriete dieren en help Pico met haar dierenstickerboek! Samen kijken we Bings mooiste dierenverhalen en spelen we nieuwe spelletjes.

Meer informatie 

Ladies Night: Queenpins (exclusief bij Pathé) – 15 september, regulier te zien vanaf 16 september

Connie (Kristen Bell) en JoJo (Kirby Howell-Baptiste) zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. 

Meer informatie 

Expat Night: Un Triomphe – 16 september, regulier te zien vanaf 23 september 

Om toch maar rond te komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een ​​theaterworkshop in een gevangenis te geven.

Meer informatie 

 

Nieuwe topfilms bij Pathé in september

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – vanaf 2 september

In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken.

Meer informatie 

After We Fell – vanaf 2 september

In het derde deel van de After serie begint Tessa aan haar droombaan in Seattle. Hardins jaloezie en onvoorspelbare gedrag, en de terugkeer van Tessa’s vader vormen een bedreiging voor hun vurige relatie. Vechten ze voor hun liefde of gaan ze ieder hun eigen weg?

Meer informatie 

Malignant – vanaf 2 september

In deze film wordt Madison gekweld door schokkende visioenen van gruwelijke moorden, waarna ook nog eens blijkt dat deze angstaanjagende beelden daadwerkelijk plaatsvinden. Malignant is de nieuwste film van regisseur James Wan, de schepper van de Conjuring Universe. 

Meer informatie 

Mijn Beste Vriendin Anne Frank – vanaf 9 september

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes.

Meer informatie 

Dune – vanaf 16 september

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet), een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

Meer informatie 

Berend Botje – vanaf 29 september

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd.

Meer informatie 

No Time to Die – vanaf 30 september

In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Met onder andere sterren als Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas, Jeffrey Wright en Ralph Fiennes. 

Meer informatie 

 

Arthouse Films bij Pathé in september

Arthouse Maandag: My Salinger Year – 6 september 

Wanneer de jonge Joanna voor een literair agentschap komt te werken, krijgt ze als taak de brieven aan auteur J.D. Salinger te beantwoorden. 

Meer informatie 

Petite Maman – 16 september

Na Portrait de la jeune fille en feu komt Céline Sciamma terug met Petite Maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Een intiem en intrigerend verhaal dat werd genomineerd voor een Gouden Beer en 5 sterren ontving van The Guardian.

Meer informatie 

Mijn Vader is een Vliegtuig – 30 september

Eva (Elise Schaap) lijkt alles te hebben, tot haar moeder plotseling overlijdt. Wanneer ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Meer informatie 

 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.