17
maart
2023
|
09:01
Europe/Amsterdam

Pathé doet wederom mee met jaarlijkse Landelijke Opschoondag

Pathé doet dit jaar voor de vierde keer op rij mee aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Aanstaande zaterdag 18 maart zetten tientallen medewerkers van alle Pathé bioscopen en het hoofdkantoor zich samen met Nederland Schoon in om met plezier de omgeving van de bioscopen extra op te ruimen. Met prikkers en vuilniszakken gaan zij aan de slag om net als vorig jaar zoveel mogelijk vuilniszakken vol afval te verzamelen. 

Naast de Landelijke Opschoondag zet Pathé zich gedurende het hele jaar in om impact op het milieu en de wereld om de bioscoop heen zo klein mogelijk te houden. Dit doet zij onder andere door de inzameling van PET- flesjes mogelijk te maken waarmee inmiddels ruim 4 miljoen flesjes zijn ingezameld, en er een bedrag van ruim €600.000 is opgehaald voor ruim 4 goede doelen. In het najaar doet Pathé ook weer mee aan de World Clean-Up Day.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.