19
november
2019
|
07:50
Europe/Amsterdam

Pathé De Munt volledig vernieuwd

Filmfans uit de regio Amsterdam kunnen vanaf vandaag genieten van de beste bioscoopervaring in de volledig vernieuwde Pathé De Munt. De bioscoop, gelegen op een unieke locatie in hartje Amsterdam, is flink onder handen genomen. Zo werden onder andere de entree, de shop voor eten en drinken en het interieur voorzien van een compleet nieuw en fris uiterlijk. 

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “We zijn enorm trots op de totaal vernieuwde Pathé de Munt. Deze vernieuwing past heel goed binnen onze strategie om continu te blijven investeren en innoveren. Met de vernieuwde Pathé de Munt krijgen Amsterdammers de meest comfortabele bioscoopervaring.”

Een ingewikkelde klus

De verbouwing was een uitdaging vanwege de ligging aan het Muntplein, een van de drukste pleinen van Amsterdam. De twee roltrappen werden verwijderd en vervangen door één nieuwe roltrap. Een ingewikkelde klus, waarvoor precisiewerk was vereist. Hiervoor moesten onder andere trams worden omgeleid en werden bushaltes en straatmeubilair verwijderd. Dit alles om de nieuwe roltrap ‘s nachts binnen te krijgen.

Vernieuwing

De afgelopen maanden is onder andere de entree van Pathé de Munt onder handen genomen. De nieuwe entree is voorzien van van high-tech 55-inch touchscreens en drie kassa’s waar bezoekers hun tickets kunnen kopen. Zo zorgt Pathé voor kortere rijen en minder wachttijd voor bezoekers. Daarnaast zijn er meer zitplekken in de foyer gecreëerd.

De vestiging is voorzien van het grootste LED-scherm van Pathé met een oppervlakte van 7 bij 2,5 meter. Het interieur werd ontworpen door de Franse architect Naço. Ook aan de foodies is gedacht. Het aanbod van de shop voor eten en drinken van Pathé de Munt is uitgebreid met gezonde snacks, zoals onder andere vers fruit, sushi, wraps en vers gesneden groenten met dips. Ook kunnen bezoekers hier terecht voor een vegetarische hotdog van de Vegetarische Slager en kunnen zij hun eigen favoriete smaak frisdrank creëren met de Coca-Cola Freestyle.

Eerder al werden in 2018 de zalen, stoelen en tribunes van de bioscoop vernieuwd. De stoelen zijn destijds vervangen door comfortabele stoelen met een beenruimte van 1,30 meter. In 2017 werden 4DX en Dolby Cinema toegevoegd.

download
Timelapse Roltrap De Munt
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.