08
oktober
2020
|
10:31
Europe/Amsterdam

Pathé City volledig vernieuwd met luxe één- en tweepersoons fauteuils

Alle zalen van de 85 jaar oude City bioscoop aan het Leidseplein hebben een complete make-over gekregen. De zalen zijn voorzien van luxe één- en tweepersoons fauteuils met een dubbele armleuning voor extra ruimte en een handig tafeltje voor het eten en drinken. Hierdoor heeft het hele theater een nog luxere uitstraling gekregen. Tevens is de verlichting in de zalen aangepakt. Door een speels kleurgebruik van de stoelen sluiten foyers en zalen naadloos op elkaar aan, waardoor bezoekers samen met hun familie en vrienden nog meer van een ultieme luxe bioscoopervaring kunnen genieten. De ticketprijs is ongewijzigd.

Over Pathé City

Het Amsterdamse City theater is ontworpen door de bekende architect Jan Wils en werd gebouwd in 1935. Het City theater is één van de weinige overgebleven voorbeelden in Amsterdam van Het Nieuwe Bouwen. In 2007 is de bioscoop door Pathé grondig verbouwd. De bioscoop kenmerkt zich door kleine zalen, hoge kwaliteit en bijzondere filmtitels. Naast de grote filmtitels worden vooral arthouse titels en bijzondere voorstellingen zoals concerten, documentaires en dans vertoond.

1,5 meter maatregelen in de bioscoop

Pathé is per 1 juni weer open voor haar publiek met duidelijke richtlijnen om voor bezoekers en medewerkers de 1,5 meter afstand te waarborgen. Ook zijn er diverse hygiënemaatregelen zoals extra schoonmaak genomen. Bezoekers kunnen enkel online tickets kopen en daarbij zelf hun plaats bepalen waarbij er automatisch minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Consumentenvertrouwen

Sinds de heropening op 1 juni heeft Pathé ruim 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Recent onderzoek van Pathé laat zien 85% van de respondenten meldt dat zij ‘tevreden’ tot zelfs ‘zeer tevreden’ zijn over de huidige protocollen in de bioscoop, waarmee een veilige en comfortabele 1,5 meter filmbeleving wordt gerealiseerd. Naast alle afstandsmaatregelen, wordt de lucht in alle zalen van Pathé elke 10 minuten volledig ververst en er vindt geen recirculatie van lucht plaats.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.