02
augustus
2019
|
15:07
Europe/Amsterdam

Pathé Buitenhof haalt klassieke 35 mm films terug op het witte doek

“De wonderlijke wereld van films delen met zoveel mogelijk mensen”. Zo omschreven de gebroeders Pathé in 1896 hun ambitie van hun bedrijf. In de beginjaren van cinematografie pionierden de broers met het produceren van films als het ontwikkelen van apparatuur ervoor. 35mm film is het materiaal waar vanaf de pionierstijd van de film de meeste films op werden geschoten. Nu de meeste bioscopen digitale films vertonen, brengt Pathé Buitenhof drie klassieke films terug op de originele 35 mm banden.

De komende drie weken zal iedere week een andere film te zien zijn:

  • The Breakfast Club: zondag 4 augustus om 14.30 uur en maandag 5 augustus om 19.00 uur
  • The Truman Show: zondag 11 augustus om 12.45 uur en maandag 12 augustus om 18.00 uur
  • In Bruges: zondag 18 augustus om 14.30 uur en maandag 19 augustus om 19.00 uur

Tickets (€ 8,50) zijn te koop via www.pathe.nl/classics, via de Pathé app en aan de kassa.

De bioscoop, waar bezoekers vanwege de hartelijke ontvangst en eersteklas service graag terugkomen, vertoont niet alleen de nieuwste films in de meest innovatieve beeld- en geluidskwaliteit. Ook biedt Pathé Buitenhof iedereen, van jong tot oud, elke dag een unieke bioscoopbeleving met specials en events, zoals zoals opera-, ballet- en muziekprogramma’s, Ladies Nights en veel meer.

Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag Website | Facebook

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.