22
januari
2024
|
18:00
Europe/Amsterdam

Pathé brengt Oppenheimer exclusief terug in IMAX zalen

Golden Globes winnaar en verwachte grote Oscar-nominee vanaf 26 januari een week lang te zien

Oppenheimer, dé blockbuster van afgelopen zomer, keert exclusief bij Pathé terug op het grote doek in de IMAX zalen. Na het winnen van belangrijke prijzen bij onder andere de Golden Globes én de verwachte Oscar-nominaties, kunnen fans vanaf zaterdag 26 januari één week nogmaals genieten van deze toptitel met het beste beeld en geluid van The IMAX Experience®. De kaartverkoop is nu hier gestart.

De film van regisseur Christopher Nolan (o.a. The Dark Knight, Interstellar en Inception) was afgelopen zomer enorm populair. Samen met Barbie vormde de film het fenomeen Barbenheimer en leverde bij Pathé twee recordweken op in de zomer.   

Prijzen

Oppenheimer won zowel tijdens de Golden Globes al verschillende grote prijzen, waaronder Beste Film – Drama, Beste Regisseur en Beste Acteur voor Cillian Murphy. Ook tijdens de Critics Choice Awards viel de film in de prijzen, waaronder Beste Film, Beste mannelijke bijrol voor Robert Downey Jr. en Beste Cinematografie voor de Nederlandse Hoyte van Hoytema. Voor de aankomende Oscaruitreiking in LA zal Oppenheimer naar verwachting ook een aantal nominaties in de wacht slepen.  

Synopsis

Oppenheimer is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Wetenschapper J. Robert Oppenheimer leidt het zeer geheime Manhattanproject, waarvoor hij met een groep wetenschappers de atoombom ontwikkelt. De hoofdrollen worden vertolkt door o.a. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey, Jr. en Florence Pugh.

Oppenheimer is vanaf 26 januari één week te zien in de volgende IMAX zalen bij Pathé:

  •         Pathé Arena
  •         Pathé Arnhem
  •         Pathé Eindhoven
  •         Pathé Spuimarkt
  •         Pathé Tilburg Centrum

I.v.m. het International Film Festival Rotterdam (IFFR) dat plaatsvindt bij Pathé Schouwburgplein, is Oppenheimer niet te zien in de IMAX zaal bij Pathé Schouwburgplein. 

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.