22
september
2020
|
10:09
Europe/Amsterdam

Pathé brengt Netflix-film ‘The Trial of the Chicago 7’ naar het witte doek

De maatschappelijke dramafilm van Aaron Sorkin is vanaf 1 oktober tien dagen lang te zien in alle Pathé en Euroscoop bioscopen

De Netflix Original film The Trial of the Chicago 7, met hoofdrollen voor Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt en vele andere gerenommeerde topacteurs, is van 1 t/m 10 oktober 2020 in een ‘limited release’ in alle Pathé en Euroscoop bioscopen te zien. Dat is twee weken voor de Netflix release op 16 oktober. Deze limited release markeert de eerste keer dat een Nederlandse bioscoopketen een Netflix-film op het grote doek vertoond. De voorverkoop start vandaag via de website van Pathé en Euroscoop. 

Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé: “We zijn verheugd dat we samen met Netflix de handen ineen hebben geslagen en als eerste en enige bioscoopketen in Nederland zo’n relevante Netflix-film op het grote doek vertonen. We vinden het belangrijk om alle mogelijkheden te benutten om dit soort prachtige verhalen te delen met onze bezoekers. Met de limited release hebben we de mogelijkheid gecreëerd om ook andere content voor een korte periode te kunnen vertonen in onze bioscopen.” 

Synopsis

The Trial of the Chicago 7 gaat over het vreedzaam bedoelde protest tegen de Democratische Nationale Conventie van 1968, dat escaleerde in een gewelddadige botsing met de politie en de Nationale Garde. De organisatoren van het protest - waaronder Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubin (Jeremy Strong), Tom Hayden (Eddie Redmayne) en Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II) - werden beschuldigd van samenzwering om een ​​rel uit te lokken. Het proces dat daarop volgde was een van de meest beruchte in de geschiedenis.

De film is geschreven en geregisseerd door Academy Award®-winnaar Aaron Sorkin (The Social Network) met Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Michael Keaton, John Carroll Lynch en Alex Sharp.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop. Voor meer informatie, zie website van Pathé en Euroscoop.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in 1896 in Parijs opgericht door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel: de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen delen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 247 zalen en 1.800 medewerkers, inclusief de op 13 november 2019 overgenomen Euroscoop locaties. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en organisatie van business events, verrijkt Pathé het alledaagse leven en creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.