26
augustus
2022
|
09:58
Europe/Amsterdam

Pathé brengt exclusief filmklassiekers terug op het grote doek in IMAX, Dolby Cinema en 4DX

O.a. Oscarwinnaars Gravity en Interstellar zijn te zien op IMAX formaat; Edge of Tomorrow en Jurassic Park zijn voor het eerst in 4DX te ervaren

Pathé biedt vanaf donderdag 1 september filmliefhebbers exclusief de kans om een brede selectie aan populaire recente filmklassiekers opnieuw te beleven op de grootste en meest innovatieve bioscoopformaten, zoals IMAX, Dolby Cinema en 4DX. Bezoekers kunnen in IMAX formaat het gigantische luchtruim ervaren in de Oscarwinnende films Interstellar van Christopher Nolan en de 3D-sensatie Gravity. En nog nooit eerder was het mogelijk om de actie zo direct te voelen als bij o.a. Edge of Tomorrow met Tom Cruise, Ready Player One, Jurassic Park en de twee laatste delen van Harry Potter in meeslepend 4DX. Ook aan de horrorfans is gedacht: hoor de griezelige woorden van Pennywise the Clown in huiveringwekkend Dolby Cinema geluid tijdens IT uit 2017. Kijk voor alle re-release titels , data en kaarten op www.pathe.nl/re-releases. De kaartverkoop is nu gestart. 

September wordt een bijzondere maand voor filmliefhebbers. Niet alleen bovenstaande exclusieve titels worden teruggebracht door Pathé, maar ook de reeds aangekondigde re-releases van E.T., Jaws, Avatar en Spider-Man: No Way Home – Extended Edition. Daarnaast zijn er doorlopend ook nieuwe filmtitels op de grote bioscoopformaten te zien bij Pathé, zoals vanaf 8 september de Bollywood fantasy film Brahmastra op IMAX formaat. David Bowie-fans kunnen vanaf 15 september op datzelfde formaat de muziekdocumentaire Moonage Daydream zien. En voor de liefhebbers van Anime is One Piece Film: Red op 4DX en IMAX te zien. 

Naast de nog steeds zeer populaire topfilms Top Gun: Maverick en Bullet Train draait ook vanaf 22 september het langverwachte Don’t Worry Darling met Florence Pugh en Harry Styles in de Dolby Cinema zalen. 

Doron Kurz, Comercieel Directeur bij Pathé: “Het is voor ons belangrijk dat we onze bezoekers altijd net dat beetje extra geven. Niet alleen in service en aanbod, maar ook in de selectie van films die alleen bij ons vertoond worden in de meest innovatieve formaten. Al deze exclusieve titels zijn bij hun oorspronkelijke release echte publiekslievelingen geworden, en we bieden filmfans dan ook graag de mogelijkheid om deze filmklassiekers opnieuw te ervaren in een meer overweldigende vorm dan ooit tevoren.”  

Kijk voor alle re-release titels, data en kaarten op pathe.nl/re-releases. De kaartverkoop voor alle exclusieve re-releases bij Pathé start vandaag.  

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.