Amsterdam,
26
juni
2019
|
15:32
Europe/Amsterdam

Pathé breidt mogelijkheden met Google Home verder uit

Voor het eerst in Nederland tickets reserveren met voice commands

Sinds februari dit jaar kunnen Google Home gebruikers informatie over de films opvragen voor hun bioscoopbezoek aan Pathé. Vanaf vandaag komen daar twee functionaliteiten bij voor de ‘voice activated’ speaker. Allereerst het koppelen van het MIJN PATHÉ account waarmee films op de persoonlijke watchlist kunnen worden geplaatst. Daarnaast is via het systeem ook reserveren van tickets mogelijk voor Pathé Unlimited abonnees. Pathé is de eerste organisatie in Nederland die deze service aanbiedt. 

Het gebruik van ‘smart home’ systemen, zoals het speakersysteem van Google Home, is enorm in opmars onder Nederlandse consumenten. Pathé kijkt graag vooruit en beweegt als eerste mee met alle ontwikkelingen op gebied van technologie, zowel in de bioscoopzaal als bij de bezoekers thuis.

Naast het gemak voor informatievoorziening biedt Pathé bezoekers vanaf nu ook via het Google Home systeem de mogelijkheid hun MIJN PATHÉ account te koppelen. Door middel van een voice command zoals “Hey Google, praat met Pathé. Zet op mijn watchlist The Lion King.” worden filmtitels op de watchlist van de gebruiker geplaatst. Wanneer men daarna op de website of in de Pathé app in hun account raadpleegt, zijn de filmtitels daar terug te vinden.

Tevens is het vanaf vandaag heel eenvoudig om tickets via de Google Assistent te reserveren. Na de voice commands “Hey Google, praat met Pathé. Ik wil morgenavond naar Longshot in Pathé de Munt.” kan de bezoeker een keuze maken voor een tijdstip, waarna een bevestiging van de reservering gemaild wordt.

Op dit moment kunnen alle Pathé Unlimited abonnees (regulier en Gold) een reservering maken voor gewone (2D) voorstellingen; voor Pathé Unlimited Gold abonnees zijn ook tickets voor films met toeslagen, zoals bijvoorbeeld 4DX, te bespreken.

Voor meer informatie: www.pathe.nl/praatmetpathe.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.