18
maart
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Pathé bioscopen doen opnieuw mee aan Landelijke Opschoondag

Pathé doet dit jaar voor de derde keer op rij mee aan de NL Opschoondag. Medewerkers van alle 29 Pathé bioscopen zetten zich aanstaande zaterdag 19 maart samen met Nederland Schoon in om de omgeving van de bioscopen extra op te ruimen.

Pathé vindt een schone leef- en recreatieomgeving rond haar theaters belangrijk. In totaal zullen ruim 100 Pathé medewerkers zaterdag aan de slag gaan met prikkers en vuilniszakken rond hun theater om de omgeving schoon te maken. Vorig jaar deden – terwijl de bioscopen toen nog gesloten waren vanwege de coronacrisis en de afstandsmaatregelen golden – zo’n 80 medewerkers van 13 theaters mee en verzamelden zij ongeveer 70 volle zakken afval. Het doel dit jaar is dat minimaal vier medewerkers per bioscoop aan de slag gaan en minimaal 100 zakken afval zullen verzamelen.

Overigens zet Pathé zich vanuit haar MVO-beleid gedurende het gehele jaar in om samen met medewerkers en bezoekers de impact op het milieu en de wereld om de bioscopen heen zo klein mogelijk te houden. Zo werden sinds 1 juli al ruim 1 miljoen kleine PET-flesjes ingeleverd bij Pathé waarmee we 150.000 euro konden doneren aan drie goede doelen, waaronder de Plastic Whale Foundation.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.