18
maart
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Pathé bioscopen doen opnieuw mee aan Landelijke Opschoondag

Pathé doet dit jaar voor de derde keer op rij mee aan de NL Opschoondag. Medewerkers van alle 29 Pathé bioscopen zetten zich aanstaande zaterdag 19 maart samen met Nederland Schoon in om de omgeving van de bioscopen extra op te ruimen.

Pathé vindt een schone leef- en recreatieomgeving rond haar theaters belangrijk. In totaal zullen ruim 100 Pathé medewerkers zaterdag aan de slag gaan met prikkers en vuilniszakken rond hun theater om de omgeving schoon te maken. Vorig jaar deden – terwijl de bioscopen toen nog gesloten waren vanwege de coronacrisis en de afstandsmaatregelen golden – zo’n 80 medewerkers van 13 theaters mee en verzamelden zij ongeveer 70 volle zakken afval. Het doel dit jaar is dat minimaal vier medewerkers per bioscoop aan de slag gaan en minimaal 100 zakken afval zullen verzamelen.

Overigens zet Pathé zich vanuit haar MVO-beleid gedurende het gehele jaar in om samen met medewerkers en bezoekers de impact op het milieu en de wereld om de bioscopen heen zo klein mogelijk te houden. Zo werden sinds 1 juli al ruim 1 miljoen kleine PET-flesjes ingeleverd bij Pathé waarmee we 150.000 euro konden doneren aan drie goede doelen, waaronder de Plastic Whale Foundation.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.