21
april
2022
|
14:30
Europe/Amsterdam

Pathé bioscoop komt naar Amstelveen

Amstelveen, 21 april - De gemeente Amstelveen en Pathé Theatres B.V. zijn eruit: er komt een Pathé bioscoop naar het Stadshart van Amstelveen. Vandaag hebben beide partijen de koop- en anterieure overeenkomst getekend. Hiermee wordt de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen in Amstelveen mogelijk. De bouw start naar verwachting in 2025.

“De kogel is door de kerk,” aldus wethouder Stadshart Herbert Raat. “De komst van Pathé is een belangrijke voorziening voor het Amstelveense Stadshart. Zo kunnen onze kinderen in deze regio naar de film en blijft het gebied aantrekkelijk voor winkels die zich hier willen vestigen.” Wethouder Ruimtelijke Ordening Floor Gordon vult aan: “Alle ruimtelijke procedures worden nu in gang gezet. Dus we moeten nog wel even wachten voordat we echt naar de film kunnen. Maar dat we met elkaar verder gaan, is een feit.”

Ingang aan het Stadsplein

De bioscoop komt achter de Schouwburg Amstelveen en P60 en krijgt haar entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C. Voor een goede inpassing van de bioscoop in het pand bestaat de wens om de gehele gevel van de cultuurstrip aan te passen. Hierbij komt de gevel naar voren waardoor deze direct aan het Stadsplein grenst. De nu nog tussenliggende Thomas Cookstraat vervalt en de ingang van de Schouwburg garage verschuift naar de Meander. Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “We zijn verheugd dat hiermee weer een belangrijke stap is gezet in de komst van een Pathé-bioscoop in Amstelveen. Amstelveen is als groeigemeente de perfecte locatie voor onze gloednieuwe hypermoderne bioscoop. De bioscoop wordt voorzien van de nieuwste beeldprojectie en het beste geluid, zodat inwoners van Amstelveen en de omliggende gemeenten kunnen genieten van het ultieme bioscoop-uitje.”

Vervolg

De bioscoop wordt ontwikkeld door Epicurus en wordt ontworpen door EUP Design. Naar alle verwachting ligt het ontwerpbestemmingsplan medio 2022 ter inzage en kan de gemeenteraad aan het eind van dit jaar het bestemmingsplan behandelen. Hierna volgt de aanvraag voor een omgevingsvergunning en het bouwrijp maken van de locatie in de eerste helft van 2024. Bij de uiteindelijke werkzaamheden moet rekening gehouden worden met de bedrijfsvoering van de Pagina 2 van 2 culturele instellingen, zodat voorstellingen, optredens en bijeenkomsten zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden. Maar ook het busstation en de naastgelegen werkzaamheden aan de A9 spelen een belangrijke rol bij de uitvoering. Wanneer de bioscoop opengaat is nog niet bekend.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.