Amsterdam,
19
juni
2019
|
14:19
Europe/Amsterdam

Pathé biedt volop buitenvermaak deze zomer

Het festivalseizoen is losgebarsten! Om consumenten te laten genieten van filmisch vermaak in de buitenlucht organiseert Pathé diverse outdoor screenings door het hele land. Afgelopen weekend werd afgetrapt met de eerste screening op het meerdaagse festival Mañana Mañana in het Gelderse Vorden. Vanaf een drijvend vlot genoten bezoekers in de avonduren van twee zomerse films.

Komende maanden is Pathé op diverse locaties en festivals te vinden, van eendaagse initiatieven tot aan grote meerdaagse festivals. Hieronder een aantal bevestigde screenings.

Queer Film Festival Utrecht

Op zaterdagavond 22 juni verzorgt Pathé een unieke bioscoopervaring op het Domplein in Utrecht. Tijdens het Queer Film Festival wordt deze avond de Oscarwinnende film Moonlight vertoond.

Zwarte Cross

Pathé, Independent Films en Grolsch verzorgen op Zwarte Cross de exclusieve voorpremière van de spetterende actiefilm ANNA van de Franse regisseur Luc Besson (bekend van diverse cultfilms zoals The Fifth Element en Leon). De film, met hoofdrollen voor o.a. Helen Mirren en Luke Evans, is op vrijdag- en zaterdagavond (19 en 20 juli) voor de Zwarte Crossers op het witte doek te zien in de Universitent van het veelzijdige motorcross- en muziekfestival in de Achterhoek.

Drijf-Inn Zwolle

Pathé organiseert op vrijdag 16 augustus voor de vierde keer Drijf-Inn in Zwolle. Niet alleen aan de gracht, maar ook in een bootje op de gracht kunnen bezoekers genieten van een film. Welke film er vertoond wordt zal later bekend worden gemaakt.

Film aan de Eem

Op zaterdag 31 augustus kunnen filmliefhebbers in Amersfoort voor de vierde keer genieten van een openluchtbioscoop. Het Eemplein wordt die dag voorzien van een gigantisch scherm en bezoekers kunnen gratis meekijken. Welke film er vertoond wordt zal later bekend worden gemaakt.

Verder zijn er onder andere Pathé screenings in het Gemeentehuis van Ede voor hun Jongerenraad, op de studentencamping in Zwolle voor de Bruisweek introductiedagen en krijgt stadspark Oog in Al in Utrecht een heuse buitenbios op 31 augustus. Ook kan er op het dakterras van Pathé Leidsche Rijn deze zomer genoten worden van diverse 'rooftop cinema' screenings.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.