29
oktober
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Pathé biedt in november voor ieder wat wils: van griezelen, tot drama en magie

Wie na Halloween nog niet is uitgegriezeld en zich in november afvraagt wie ze daar het beste voor kunnen bellen, luidt deze maand bij Pathé het antwoord: Ghostbusters: Afterlife! Echte horrorliefhebbers kunnen ook terecht bij The Boy behind the Door, waarin het concept “home alone” naar een volgend level wordt getild. Nu de wintermaanden in aantocht zijn het griezelen toch liever verruilen voor magie? Dan ben je bij de nieuwe Disney animatiefilm Encanto aan het juiste adres. En wie dat stukje magie maar wat graag met actie combineert, kan zijn of haar geluk niet op met de gloednieuwe Marvel Studios’ Eternals, waarin een groep buitenaardse helden de aarde beschermt van het kwaad. 

November krijgt bij Pathé naast gegriezel en het magische ook een Italiaans tintje. Vanaf deze maand is de langverwachte prequel op “The Sopranos” The Many Saints of Newark te zien op het grote doek, evenals House of Gucci, geïnspireerd op de familie achter het Italiaanse modehuis. De familiedrama’s gaan nog even door met Spencer, rondom het huwelijk van Diana en Charles. En waar in Alles op Tafel een spel de loop van de avond bepaalt, strijden op 6 november teams van over de hele wereld voor de titel van beste esports team én een mooie prijzenpot tijdens de League of Legends Worlds 2021

 

Pathé Specials

Ladies Night: Alles op Tafel – 3 november, regulier te zien vanaf 4 november

Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen waarbij ze elkaar van een hele andere kant leren kennen.

Meer informatie 

Gaming: League of Legends Worlds 2021 – 6 november 

Tijdens het League of Legends wereldkampioenschap (beter bekend als Worlds) strijden teams van over de hele wereld voor een gedeelte van de ruim 2 miljoen dollar prijzenpot en de titel: beste League of Legends-team van de wereld!

Meer informatie 

Ballet: Spartacus – 7 november 

Spartacus is een enorme productie in omvang en spectaculair in effect, een echt meesterstuk van een balletvoorstelling, afgestemd op de uitstekende muziek van Aram Khachaturian.

Meer informatie 

Pride Night: Stage Mother – 10 november 

Aanvankelijk terughoudend tegenover de erfenis van haar zoon ontpopt Maybelline zich tot huismoeder die de drag queens onder haar hoede neemt.

Meer informatie 

Expat Night: Riders of Justice – 18 november 

Beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen) moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk.

Meer informatie 

 

Nieuwe topfilms bij Pathé in november

Eternals – 3 november

Marvel Studios' Eternals volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad. Met sterrenspelers als Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek en Kit Harington.

Meer informatie 

Last Night in Soho – 4 november

In deze psychologische thriller van Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead) betreedt een jonge vrouw met een passie voor fashion design op mysterieuze wijze het Londen van de jaren zestig.

Meer informatie 

The Many Saints of Newark – 11 november

The Many Saints of Newark van New Line Cinema is de langverwachte prequel van de revolutionaire en veelvuldig onderscheiden HBO-dramaserie “The Sopranos” van David Chase.

Meer informatie 

The Boy Behind the Door – 11 november

Bobby’s ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hij zijn beste vriend (beiden 12) met gevaar voor eigen leven gaat bevrijden van zijn kidnappers. Er staat hen een angstaanjagende nacht te wachten… Home Alone voor gevorderden.

Meer informatie 

Ghostbusters: Afterlife (ook in IMAX, 4DX en Dolby) – 18 november

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. 

Meer informatie 

House of Gucci – 25 november

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Met Adam Driver en Lady Gaga.

Meer informatie 

Encanto – 24 november

In Encanto van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Meer informatie

 

Arthouse Films bij Pathé in november

The United States vs. Billie Holiday – 4 november 

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd (en wordt nog steeds) aanbeden over heel de wereld. R&B-zangers Andra Day maakt een krachtig debuut als Billie Holiday met Trevante Rhodes (Moonlight) aan haar zijde.

Meer informatie 

Spencer – 11 november

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.

Meer informatie 

Herself – 25 november

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen.

Meer informatie 

Persian Lessons – 25 november

1942, Europa is bezet. De Antwerpse Jood Gilles wordt door SS soldaten gearresteerd en naar een kamp in Duitsland gestuurd. Hij ontsnapt ternauwernood aan zijn executie door zich voor te doen als Iraans in plaats van Joods.

Meer informatie 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.