30
juni
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

Pathé biedt in juli voor ieder wat wils

De zomer is in volle gang en ook de zomervakantie komt steeds dichterbij. Meer vrije tijd én dus ook meer tijd om een bezoekje te brengen aan de bioscoop voor jouw favoriete film. Tijdens de maand juli verschijnen er weer een hoop mooie titels op het grote doek. Klaar voor wat actie en weer een echte Marvel film? Dan zit je goed bij Thor: love and Thunder. Meer zin in een romantische komedie? Dan zit je deze maand goed bij de Nederlandse film Zwanger & Co. Alle fundamenten zijn aanwezig voor een fantastische zomer release bij de blockbuster: The Gray Man. Ben je nog niet uitgekeken en zoek je graag de spanning op? Dan zit je goed bij de horrorfilm Speak No Evil.

Voor de allerkleinste filmliefhebbers zit je ook deze maand goed bij Pathé met o.a. De Allergrootste Slijmfilm, Strijder, Knor en De Legende van Samoerai Henk. Daarnaast vertoont Pathé de beroemde opera voorstellingen van The Metropolitan Opera alsof je zelf aanwezig bent in New York. We trappen af met The Merry Widow en Madame Butterfly. Voel je meer voor wat drama, dan zit je goed bij de film las consecuencias en un autre monde.

PATHÉ SPECIALS

Pride Night KOKON - Vanaf 6 juli
De verlegen veertienjarige Nora heeft zich altijd onzichtbaar gevoeld. Op school, op feestjes en bij het zwembad. De Berlijnse tiener besteedt haar vrije tijd doorgaans met haar oudere zus, die uitbundiger is en heel anders in het leven staat dan zij. Als Nora Romy ontmoet, voelt ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar. Vanaf dat moment voelt ze zich een rups die klaar is voor haar metamorfose. Meer informatie.

Ladies Night Zwanger & Co  – Vanaf 7 juli Inclusief Ladiesnight op 6 juli
Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die er onbezonnen aan beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die er alles aan wil doen om nog een keer te kunnen genieten van een baby. Meer informatie.

Grutto: de Reis van onze Nationale Vogel - Vanaf 7 juli
De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit en vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland. Meer informatie.

Opera Encore: The Merry Widow - Vanaf 17 juli
Pathé vertoont de beroemde opera voorstellingen van The Metropolitan Opera uit New York. Op 17 juli trappen we af met The Merry Widow. Meer informatie.

Expat night Las Consecuencias – Vanaf 14 juli
De veertigjarige Fabiola reist naar een klein eiland om haar moeder te bezoeken. Niets is zoals het lijkt de geheimen die haar omringen hebben te maken met een gebeurtenis uit het verleden, die haar leven voor altijd veranderde. Meer informatie.

Opera Encore: Madame Butterfly - Vanaf 31 juli
Pathé vertoont de beroemde opera voorstellingen van The Metropolitan Opera. Op 31 juli wordt de voorstelling Madame Butterfly getoond. Meer informatie.

NIEUWE TOPFILMS BIJ PATHÉ IN JULI

Thor: Love and Thunder (2D, 3D, IMAX 3D, 4DX 3D, DOLBY CINEMA, DOLBY ATMOS en SCREENX) – Vanaf 6 juli
Thor (Chris Hemsworth) maakt een reis zoals hij die nog nooit heeft gemaakt: een reis naar innerlijke vrede. Zijn rust wordt echter verstoord door een galactische moordenaar: Gorr the God Butcher (Christian Bale), wiens doel het is alle Goden te laten uitsterven. Meer informatie.

De Allergrootste Slijmfilm - Vanaf 6 juli
Een belangrijk slijm ingrediënt raakt op waardoor slijm maken voor de hele wereld onmogelijk wordt! Indy gaat op zoek naar de oorsprong van dit ingrediënt. Samen met haar oude én nieuwe slijmvrienden reist ze de hele wereld over en komen ze voor een slijmerig mysterie te staan. Meer informatie.

Knor - Vanaf 13 juli
Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Meer informatie.

The Gray Man – Vanaf 14 juli
Slechts te zien voor een korte periode maar in ieder theater: The Gray Man. Voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry: Sierra Six wordt na een tijd in de gevangenis gerekruteerd. Dit keer zijn de rollen omgedraaid en blijkt hij zelf het doelwit. Er ontstaat een wereldwijde klopjacht en hij blijkt hulp hard nodig te hebben. Meer informatie.

De Legende van Samoerai Henk -Vanaf  20 juli
De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt de ooit grote samoerai Jimbo Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen moeten ze vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal. Meer informatie.

Speak No Evil – Vanaf 21 juli
Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend. Het klikt zelfs zo goed dat ze besluiten om elkaar na de vakantie nog een keer op te zoeken. De reunie loopt uit de haand en het Deense gezin bevindt zich in een benarde situatie. Meer informatie.

Strijder - Vanaf 21 juli
De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. Meer informatie.

Moonbound - Vanaf 27 juli
Moonbound vertelt het verhaal van de jonge Peter die samen met de meikever Meneer Zoemerman een betoverende reis naar de maan maakt om zijn zusje te redden. Zal het lukken Anne te bevrijden tijdens dit avontuur  voordat de zon weer opkomt? Meer informatie.

ARTHOUSE FILMS BIJ PATHÉ IN JULI

Encore  Vanaf 7 juli
Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop, tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt een blessure op en hoort dat ze waarschijnlijk nooit meer zal dansen. Met hulp van vrienden ontmoet ze een gezelschap voor moderne dans. Zal ze toch weer kunnen dansen? Meer informatie.

BOLLYWOOD FILMS BIJ PATHÉ

Shamshera - Vanaf 22 juli
De film speelt zich af in het India van voor de onafhankelijkheid in 1800 en is een Indiase bewerking van Howard Pyle's "Merry Adventures of Robin Hood". Meer informatie.

DOCUMENTAIRES BIJ PATHÉ

The Fire of Love – Vanaf 14 juli
Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische doch tragische ontdekkingstocht via spectaculaire, nooit eerder gemaakte beelden van vulkaangebieden. Meer informatie.

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.