Amsterdam,
25
juli
2019
|
09:24
Europe/Amsterdam

Pathé biedt het perfecte uitje voor alle weersomstandigheden in nieuwe zomercampagne

download
Pathé Zomercampagne

Pathé vindt het belangrijk om bezoekers naast de beste filmbeleving en service ook op elk moment van de dag een bijzondere ervaring te bieden. Het feit dat bioscoopbezoekers in de zomer liever buiten van het mooie weer wil genieten, is een jaarlijkse uitdaging voor de bioscoopexploitant. Daarom is Pathé deze week een grootschalige zomercampagne gestart, en gaat de uitdaging aan met de boodschap dat Pathé het leukste uitje is deze zomer. Zon of regen, Pathé is het coolste uitje om te doen. 

In de zomerperiode loopt bioscoopbezoek door hogere temperaturen iets terug op de rest van het jaar. De sociale norm claimt dat men buiten moet genieten van het mooie weer, en het voelt voor velen tegennatuurlijk om met 25 graden in het donker te zitten. Een bezoekje aan de bios is dan niet het eerste waar je aan denkt als vrijetijdsbesteding.

De zomercampagne van Pathé gaat hier met een knipoog op in met de claim dat veel zomerse uitjes, zoals de dierentuin, pretpark en strand, ook bij hen in de bioscoop te beleven zijn. “Zo vind je bij ons de allerlangste achtbaan in de 4DX zalen, het engste spookhuis bij een vertoning van Annabelle Comes Home en kun je last-minute naar Hollywood met Once Upon a Time in Hollywood.” aldus Susanne Damen, Manager Brand & Communications. “En niet alleen valt van deze bijzondere avonturen last-minute te genieten, maar tevens in een ‘coole’ omgeving met een constante temperatuur van ongeveer 19. Of het nu buiten regent of tropisch warm is, Pathé is elke dag weer de ideale zomerbestemming voor jong en oud.” 

Mediastrategie en positionering

Er is met media gekozen om aanwezig te zijn op plekken waar de consument zoekt naar tips voor zomeruitjes. De uitingen zijn te zien via online bannering op weer- en informatiesites zoals nu.nl, dagjeweg.nl en weeronline.nl, maar ook als branded content bij titels van De Persgroep. In de steden Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Tilburg, Den Haag en Arnhem is een DOOH-campagne live gegaan die is gericht op de IMAX-beleving, met aanvullend in alle Pathé-steden OOH-inkoop van abri’s. Verder zijn de uitingen uiteraard ook te vinden op de Pathé social kanalen en in de theaters.

Strategie: Pathé (Susanne Damen, Yvet Berendsen)

Mediabureau’s: UM en Oogst

Vormgeving: Onze Kapel

Social: Yune

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.