06
november
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Pathé biedt deze maand volop muziekvermaak

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de koude winter ligt weer op de loer, maar bij Pathé kunnen muziekliefhebbers hun hart opwarmen met bijzondere specials. Volgende maand draaien er vijf voorstellingen in uiteenlopende genres. Van Shakira tot Slayer, zo is er voor ieder wat wils. 

Deze herfst pakt de favoriete bioscoop van Nederland uit met een aantal unieke muziekvoorstellingen, waaronder de filmversie van Western Stars, het nieuwste album van Bruce Springsteen. Lees hieronder alles over het uitgebreide muzikale aanbod.

Ook voor liefhebbers van andere vormen van cultuur biedt Pathé iedere maand een diversiteit aan bijzondere specials, zoals ballet, opera, theater en filmclassics. Kijk op www.pathe.nl/specials voor een overzicht van alle specials.

Nu in de bioscoop - Amazing Grace

Een splinternieuwe documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in 1972. Met in de hoofdrol Miss Franklin herself, meer dan een jaar na het overlijden van de zangeres en actrice. Aretha begon haar carrière als kind in het gospelkoor van de Baptist Church in Detroit, waarna gospel altijd onderdeel bleef van haar repertoire.

Meer informatie

6 november - Slayer: The Repentless Killogy

Slayer is een van de grootste en eerste trashmetal bands in de muziekscene. Op woensdagavond 6 november is The Relentless Killogy Tour wereldwijd eenmalig te zien voor alle fans van Slayer. De film vertoont onder andere de muziekvideo’s van You Against You, Repentless en Pride in Prejudice.

Meer informatie

13 november - Shakira in Concert: El Dorado World Tour

Shakira is de queen van Latin pop. Met Whenever, Whenever veroverde zij in 2002 de wereld. De Colombiaanse popster is op 13 november te zien in de Pathé bioscopen waar fans haar El Dorado World Tour kunnen herleven. Daarnaast wordt er exclusief behind-the-scenes materiaal getoond van de tour door de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika.

Meer informatie

14 november - Thunderdome Never Dies 

De documentaire Thunderdome Never Dies staat garant voor een “trip down memory lane”. Thunderdome heeft tot op de dag van vandaag een ongekende fanbase. Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van het fenomeen. Diverse DJ’s delen ook hun ervaringen en uiteraard komen ook de fans van toen en nu aan het woord. De gesprekken worden ruimschoots afgewisseld met beelden van de roemruchte feesten.

Meer informatie 

17 november - Bruce Springsteen: Western Stars

Zie de filmversie van Western Stars, het nieuwste album van rockzanger Bruce Springsteen, eenmalig in de bioscoop op zondag 17 november. Western Stars is alweer het negentiende studioalbum van Springsteen en verscheen dit jaar, vijf jaar na het vorige studioalbum. Leuk detail, de film werd opgenomen in Springsteens eigen schuur. De film ging vorige maand in première op het Toronto International Film Festival (TIFF) en zorgde voor laaiende reacties bij recensenten.

Meer informatie

21 november - Depeche Mode: SPIRITS in the Forest

All I ever wanted, all I ever needed, is here in my arms… Words are very unnecessary, they can only do harm. In 2017 en 2018 tourde Depeche Mode met hun Global Spirit Tour. Ze speelden voor meer dan 3 miljoen fans, tijdens 115 shows over de hele wereld. De unieke concertfilm van de tour werd geregisseerd door de Nederlandse regisseur Anton Corbijn en is op 21 november te zien op het witte doek bij Pathé.

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.