26
november
2020
|
16:19
Europe/Amsterdam

Pathé All Stars Doneeractie in feestmaand voor Bio Vakantieoord

Pathé samen met bezoekers aan de slag om ontspanning mogelijk te maken voor gehandicapte kinderen

Amsterdam, 26 november – Pathé start met het oog op de feestmaand december vandaag met een doneeractie voor het Bio Vakantieoord. Members van het Pathé All Stars loyalty programma kunnen in plaats van te kiezen voor korting hun gespaarde Stars doneren. Pathé heeft als doel om ontspanning mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, inkomen of gezondheid. Met deze actie wil Pathé zich samen met haar bezoekers inzetten om gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een ontspannen en onvergetelijke vakantie te bieden op het Bio Vakantieoord.

Pathé werkt al jaren samen met het Bio Vakantieoord. Dit is de eerste keer dat Pathé bezoekers worden uitgenodigd om hun Stars te doneren aan een goed doel. All Stars is het loyaltyprogramma van Pathé - met inmiddels bijna 400.000 members - waarmee filmbezoekers kunnen sparen voor kortingen en extra’s zoals tickets voor exclusieve evenementen en goodies. Voor bijna 200.000 Stars kan al één gezin blij worden gemaakt met een vakantie. Bezoekers kunnen zelf kiezen hoeveel Stars zij willen doneren om kinderen met een handicap te helpen aan een ontspannende en onvergetelijke gezinsvakantie.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Vanuit ons doel om bioscoopbezoek en ontspanning mogelijk te maken voor iedereen, ondersteunen wij het Bio Vakantieoord op verschillende manieren. Met deze All Stars doneeractie kunnen onze bezoekers op eenvoudige wijze in de decembermaand een steentje bijdragen en samen met ons mooie en ontspannen vakanties mogelijk maken voor gezinnen met een gehandicapt kind.”

Frans Wientjes, Directeur Bio Vakantieoord: “We zijn er trots op dat Pathé ons heeft uitgekozen als het goede doel voor het All Stars programma. De warme band met Pathé gaat wel 93 jaar terug, tot de oprichting van het Bio Vakantieoord door Abraham Tuschinski. Vroeger werd er in de bioscoopzalen gecollecteerd voor Bio. Geweldig dat Pathé daar met het All Stars programma opnieuw invulling aan geeft. Het betekent heel veel voor onze gasten.”

Geschiedenis Pathé en het Bio Vakantieoord

Pathé en het Bio Vakantieoord hebben een lange geschiedenis. Het Bio Vakantieoord werd in 1927 in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche, op initiatief van Abraham Tuschinski met als doel om ontspanning ook mogelijk te maken voor kinderen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend was. De collectefilms van het Bio Vakantieoord zijn sindsdien te zien bij Pathé en andere Nederlandse bioscopen.

Acties Pathé voor het Bio Vakantieoord

Pathé onderneemt samen met haar medewerkers al tal van acties om het Bio Vakantieoord te ondersteunen. Algemeen Directeur van Pathé Jacques Hoendervangers trad in oktober 2019 toe tot het bestuur van de stichting. Daarnaast reizen jaarlijks 10 theaterklusploegen van Pathé af naar het vakantiepark in Arnhem om te klussen, verzorgt Pathé Arnhem de films voor de bioscoopzaal van Bio en lopen jaarlijks tientallen Pathé medewerkers mee met de Biothlon Sponsorloop, waarvan de opbrengst naar het Bio Vakantieoord gaat. Met de All Stars Doneeractie hoopt Pathé de inzet en opbrengsten voor het Bio Vakantieoord nog verder uit te breiden.

Bezoekers kunnen meedoen via Pathé All Stars: https://www.pathe.nl/allstars. Voor meer info: kijk hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.