15
maart
2022
|
16:00
Europe/Amsterdam

Oscarmiddag bij Pathé met Oscar nominees Flee, Belfast en The Worst Person In The World

Amsterdam, 15 maart – De Oscars zijn dit jaar weer terug bij Pathé! Tijdens een speciale Oscarmiddag op zondag 27 maart vertoont Pathé in 19 bioscopen verspreid door het hele land drie prachtige en uiteenlopende films die genomineerd zijn voor één of meerdere Oscars: Flee, Belfast en The Worst Person in The World. Een mooie manier voor Oscar-fans en filmliefhebbers om vlak voor de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen enkele highlights te beleven. Ook vertoont Pathé in aanloop naar de uitreiking op 27 maart zes Oscar klassiekers zoals Braveheart, Little Miss Sunshine en The Wizard of Oz. De ticketverkoop van de Oscarmiddag en de Oscarklassiekers start vandaag.

Programma Oscarmiddag zondag 27 maart

10.30 THE WORST PERSON IN THE WORLD

  • In Joachim's Trier originele spin op het liefdesverhaal en de coming-of-age, zit een vrouw in de knoop met alle grote levensvragen. Hilarische én emotionele momenten, overtuigende rollen en onweerstaanbare muziek; wordt dit de ultieme millennial-film? Twee Oscarnominaties.

12.50 PAUZE

13.50 FLEE

  • In Flee zien we via animatie het onvertelde, persoonlijke verhaal van Amin. Zijn leven als een gevluchte Afghaan, die een nieuwe toekomst wil beginnen in Denemarken, laat je geen moment los. Een indrukwekkend, maatschappelijk verhaal, met drie Oscarnominaties.

16.00 BELFAST

  • Alles aan Belfast klopt: van de kleurrijke introductie van de Noord-Ierse arbeidersstad met Van Morrison’s deuntjes tot de contrastrijke beelden van Buddy en zijn familie. Nostalgie, angst en toekomstdromen in Kenneth Branagh's meest persoonlijke werk, met zeven Oscarnominaties.

17.50 EINDE

De Oscarmiddag wordt zondag 27 maart in de volgende 19 theaters vertoond: Amersfoort, Arnhem, Breda, Buitenhof, City, Delft, Ede, Eindhoven, Groningen, Helmond, Kuip, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg Centrum, Tuschinski, Utrecht Leidsche Rijn, Zaandam en Zwolle.

Voor meer informatie en tijden: https://www.pathe.nl/film/26071/oscars-bij-pathe.

Oscar Klassiekers

Voor filmfans die geen genoeg kunnen krijgen van de Oscars, vertoont Pathé in de aanloop naar de Oscar-uitreiking ook nog een aantal bijzondere, gerestaureerde Oscarklassiekers in Pathé Tuschinski, Pathé City en Pathé Buitenhof:

- The Wizard of Oz (1939): 15 maart t/m 16 maart
- The French Connection: 17 maart t/m 19 maart
- Platoon: 20 maart t/m 21 maart
- Braveheart: 22 maart t/m 23 maart
- Little Miss Sunshine: 24 maart t/m 25 maart
- No Country for Old Men: 26 maart t/m 27 maart

Voor meer informatie en tijden, bezoek de website: https://www.pathe.nl/.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.