Groningen,
14
mei
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Opening Kids Bios in Beatrix Kinderziekenhuis.

Naar de bioscoop met vriendjes, vriendinnetjes of met de familie. Een fijn uitje, maar niet altijd mogelijk voor zieke kinderen. Speciaal voor kinderen die niet naar de bioscoop kunnen wilde Het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen een bioscoop in het ziekenhuis realiseren. Dankzij de inspanningen van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, Pathé Theaters en Pathé Thuis is dat gelukt. Op woensdag 15 mei wordt de Kids Bios geopend in het UMCG.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is ontzettend blij met het tot stand komen van de bioscoop in het ziekenhuis. Voor een normale ontwikkeling van kinderen is uitgaan en contact met leeftijdsgenoten van groot belang. De Kids Bios in het Beatrix Kinderziekenhuis laat zien dat leuke dagelijkse activiteiten – ondanks ziekte en behandeling – door kunnen gaan. Wanneer een kind de bioscoop binnenloopt, is het ziekenhuis even vergeten.Een groot filmdoek, bioscoop verlichting en de comfortabele pluchestoelen maken de bioscoopervaring compleet. De zaal is speciaal ingericht om toegankelijk te zijn voor vrijwel alle patiënten van het Beatrix Kinderziekenhuis, zo kunnen kinderen ook met bed en al de bioscoopzaal in en zijn er maar liefst 33 zitplaatsen aanwezig. Meerdere keren per jaar zullen we met steun van filmdistributeurs de allernieuwste films tonen. Vrijwilligers staan dan klaar om de kinderen, vrienden en familieleden naar hun plaats te begeleiden en de film te starten.

De realisatie van de bioscoop werd mogelijk dankzij meerdere acties waaronder ‘Fietsen voor het zieke kind’ , tal van donateurs, sponsoren en een speciale benefietavond in Pathé Groningen waarvan de gehele opbrengst naar dit project ging. Op woensdag 15 mei wordt om 13:00 uur met de vertoning van de kinderfilm Wonder Park de bioscoop in gebruik genomen. Na de voorstelling vindt de officiële opening plaats .

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.