03
december
2021
|
08:50
Europe/Amsterdam

Nostalgie bij Pathé in december: West Side Story, The Matrix Resurrections en Amélie

De winter staat voor de deur! En hoewel de bioscopen nu vanwege de corona maatregelen dagelijks om 17:00 uur moeten sluiten, is er bij Pathé ook overdag genoeg reden om de warmte en gezelligheid binnen op te zoeken. In december kijk je wederom naar de beste films op het grote doek, allemaal vanuit die comfortabele rode bioscoopstoel. Swing mee vanuit je stoel op de bekende liedjes uit West Side Story en Sing 2. Matrix fans kunnen hun geluk deze maand niet op met de langverwachte The Matrix Resurrections. En voor wie tijdens de feestdagen de nostalgie graag opzoekt, biedt Pathé eind december een ‘trip down memory lane’ met de Franse klassieker Amélie. 

December staat bij Pathé ook in het teken van de allerkleinste filmfans, met meerdere topfilms voor het hele gezin. Ga mee terug in de tijd met Captain Nova, en help haar de wereld redden. Ook keert de griezeligste familie van Nederland weer terug in Monster Familie 2. Help De Drekkies mee een nieuw thuis te vinden, of ondervindt hoe een huis na slechts één nachtje slapen te klein kan blijken in Clifford de Grote Rode Hond… 

Pathé Specials

Pride Night: Minyan – 1 december

De 17-jarige David, geboren in een Russische immigrantenfamilie, is zijn homoseksualiteit aan het ontdekken in het strikte Joodse milieu van de jaren '80 in New York.

Meer informatie 

Monsta X: The Dreaming - 9 december

Deze voorstelling geeft een intiem inkijkje in de heftige reis die de K-Pop groep in de afgelopen zes jaar heeft afgelegd. Een ode aan de indrukwekkende carrière en de veelbelovende toekomst van MONSTA X.

Meer informatie

Opera: The Magic Flute (encore) – 19 december

Een grensverleggende uitzending van The Magic Flute (Die Zauberflöte), waarmee de Met in 2006 zijn bekroonde serie Live in HD in de filmtheaters introduceerde, betoverde operaliefhebbers overal ter wereld.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in december

Captain Nova – 1 december

Gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Meer informatie 

Sing 2 – 8 december

In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dieren-artiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol entertainment, glitter en glamour.

Meer informatie 

West Side Story (ook in IMAX) – 9 december

In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony) en Rachel Zegler (María). Geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg.

Meer informatie 

Don’t Look Up (Limited Release) – 9 december

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Met sterrencast Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett en Rob Morgan.

Don’t Look Up is vanaf 9 december tien dagen lang te zien bij Pathé.

Meer informatie 

Silverstar – 15 december

Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee.

Meer informatie 

Monster Familie 2 - 15 december

Geholpen en bijgestaan door hun drie vleermuizen, zoemt onze Monster Familie opnieuw de wereld rond om hun vrienden te redden, nieuwe monsters te ontmoeten en uiteindelijk tot het besef te komen dat zelfs mensen met gebreken geluk kunnen vinden.

Meer informatie

De Drekkies – 15 december

De Drekkies zoeken een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkstad, een prachtig en rustig plaatsje. Helaas doet deze stad zijn naam eer aan.

Meer informatie 

Spider-Man: No Way Home (ook in IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX) – 16 december

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.

Meer informatie 

Clifford de Grote Rode Hond – 22 december

De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Maar, wanneer ze wakker wordt is deze veranderd in een gigantische hond van wel drie meter groot. 

Meer informatie 

The Matrix Resurrections (ook in IMAX, 4DX en Dolby Cinema) – 23 december

The Matrix Resurrections, van grensverleggend filmmaker Lana Wachowski, is de langverwachte vierde film in een franchise die het sci fi-genre voorgoed heeft veranderd. 

Meer informatie 

Arthouse films bij Pathé in december

The Lost Daughter (Limited Release) – 16 december

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest… Dit regiedebuut van Maggie Gyllenhaal is tien dagen lang te zien bij Pathé.

Meer informatie 

Amélie – 23 december

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat Amélie onze harten stal. Wat is er nou leuker dan terug te gaan naar die tijd en deze zwoele zomerfilm op zijn meest authentieke wijze te zien op 35 mm? Filmkenner Adriaan Bijl zal de film inleiden.

Meer informatie 

The Electrical Life of Louis Wain – 23 december

Het waargebeurde verhaal van Louis Wain (Benedict Cumberbatch), de Britse kunstschilder die bekend stond om zijn karakteristieke tekeningen van katten, is een buitengewoon avontuur vol liefde, avontuur en hoop.

Meer informatie 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.