14
december
2023
|
09:17
Europe/Amsterdam

Make-A-Wish, The Walt Disney Company Benelux en Pathé ontvangen ernstig zieke kinderen voor speciale voorstelling van nieuwste Disney film Wish

Deze decembermaand zetten Make-A-Wish Nederland, The Walt Disney Company Benelux en Pathé zich extra in voor kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte en hun familie. Gisteren hebben meerdere gezinnen een onvergetelijke dag mogen beleven met een speciale vertoning van de nieuwste Disney animatiefilm Wish, bij Pathé City in Amsterdam en Pathé Eindhoven. Op woensdag 20 december worden nog meer wenskinderen ontvangen bij Pathé Ypenburg. 

Een mooi versierde foyer, een glaasje kinderchampagne, een heerlijk hapje en een goodiebag: zo werden de kinderen gistermiddag ontvangen in de sfeervol aangeklede Pathé theaters. In totaal worden deze maand vijftien gezinnen in de watten gelegd met een speciale voorstelling van de nieuwe Disney film Wish aangeboden door Pathé en The Walt Disney Company Benelux. In Wish, de gloednieuwe, epische, geanimeerde musical film van Walt Disney Animation Studios, bewijzen Asha (stem door Ariana DeBose) en een kleine bal vol grenzeloze energie die Star wordt genoemd dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V.: “Wij vinden het belangrijk om onze bioscopen toegankelijk te maken voor iedereen. Voor ernstig zieke kinderen kan een uitje naar de bioscoop lastig zijn, terwijl ze ook graag willen genieten van mooie, nieuwe films. Wij vinden het daarom belangrijk om samen met Make-A-Wish Nederland en The Walt Disney Company Benelux deze kinderen veerkracht te geven met een voorstelling van Wish. We hopen dat de kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke middag hebben beleefd vol magie, hoop en vreugde en dat ze hun zorgen op dat moment konden vergeten.” 

Yorrick, vader wenskind Mick: “Make-A-Wish is de positieve rode draad tijdens de hele behandeling van Mick. Deze film was daar heel passend bij, want ook dit ging gepaard met een lach en een traan.”

Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland: “We zijn heel blij dat we samen met Pathé en The Walt Disney Company Benelux deze middag voor onze wenskinderen hebben kunnen organiseren. De film Wish gaat over wensen, en hoe krachtig die kunnen zijn. En dat laat zien hoe belangrijk het is dat ernstig zieke kinderen via Make-A-Wish hun wensen kunnen laten uitkomen.”

Wish is gereleased op 22 november 2023 en is te zien in alle bioscopen van Pathé. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.