02
maart
2022
|
10:30
Europe/Amsterdam

Maart staat bij Pathé in het teken van actie: The Batman, Uncharted en Thelma & Louise

Fans van actie, spanning en speurwerk zijn in maart aan het juiste adres bij Pathé. Vanaf deze maand is de langverwachte The Batman met Robert Pattinson te zien op het grote doek. Hoe meer actie, hoe beter? Kijk dan hoe de game Uncharted nu ook als film tot leven komt of zet de achtervolging in met de spannende Ambulance. Tijd voor een adempauze na al deze adrenaline? Dan zit goed bij de romantische Cyrano. En voor wie staat te trappelen voor de Wie Is De Mol? Finale, geeft BTS Permission To Dance On Stage een reden om die voeten écht van de (dans)vloer tillen.

In maart is er bij Pathé wederom voor iedere leeftijd wat wils. Zo genieten de kleinste filmfans deze maand van de terugkeer van hun favoriete blauwe egel met Sonic The Hedgehog 2. En dat is niet alles wat er terugkeert. Vanaf 1 maart zullen er iedere dinsdag om 13:30 weer prachtige films worden vertoond in de 50PLUS Bios, met The Father als aftrap. In het kader van Internationale Vrouwendag vindt er van 7 t/m 13 maart een speciale Themaweek plaats, waarbij inspirerende films zoals The Color Purple, Lady Bird, Wild, Promising Young Woman en Thelma & Louise te zien zijn. Kortom: bij Pathé zit je in maart niet stil.

Pathé Specials

50PLUS Bios: The Father – 1 maart
Vanaf 1 maart keert de 50PLUS Bios terug bij Pathé. Elke dinsdag om 13:30 uur worden er prachtige films vertoond, waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Pathé 50PLUS is bij elke Pathé bioscoop te zien (m.u.v. Pathé Arena, Pathé Spuimarkt, Pathé de Kuip en Pathé de Munt).The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Meer informatie.

Pride Night: Jump, Darling – 2 maart
De bijna 30-jarige Russell zit in een depressie. Onzeker over zijn toekomst en over zijn plannen om acteur te worden, besluit hij Drag Queen te worden. Maar zijn vriend is het niet eens met deze keuze. Meer informatie.

Wie Is De Mol? Finale – 5 maart
Op zaterdag 5 maart is het eindelijk zo ver. Tijdens de Finale wordt antwoord gegeven op die ene vraag: Wie is de Mol? Wil jij deze ontmaskering op een groot bioscoopscherm bekijken? Dat kan! Wees er snel bij, er zijn maar een aantal tickets beschikbaar per locatie. Meer informatie.

BTS Permission To Dance On Stage, Seoul: Live Viewing – 12 maart
De nieuwste wereldtour van de iconische groep BTS, met krachtige optredens en de grootste hits uit hun ongelooflijke carrière. Deze niet te missen concertervaring wordt live uitgezonden vanuit Seoul, Korea. Meer informatie.

Opera: Don Carlos – 26 maart
Voor het eerst in de geschiedenis van The Met, presenteert The Met de originele Franse versie van Verdi's epische opera over gedoemde liefde onder royalty's, tegen de achtergrond van de Spaanse Inquisitie. Meer informatie.

Nieuwe topfilms bij Pathé in maart

The Batman - 3 maart
Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Meer informatie.

Cyrano - 10 maart
Met Cyrano onthaalt regisseur en Oscarwinnaar Joe Wright bioscoopbezoekers op een symfonie van emoties met muziek, romantiek en schoonheid, een nieuwe versie van het tijdloze verhaal over een hartverscheurende driehoeksrelatie. Met Peter Dinklage in de hoofdrol. Meer informatie.

Uncharted - 17 maart
Gebaseerd op een van de succesvolste en meest gewaardeerde game series aller tijden, maken nu ook filmkijkers kennis met de jonge, handige schatzoeker Nathan Drake (Tom Holland) en zijn partner, grappenmaker Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). Meer informatie.

Ambulance - 24 maart
In deze spectaculaire thriller van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will (Jake Gyllenhaal), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Meer informatie.

Sonic The Hedgehog 2 - 30 maart
Onze favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij. Meer informatie.

Arthouse Films bij Pathé in maart

Flee – 3 maart
Flee vertelt het intieme verhaal van een Afghaanse vluchteling in Denemarken, die om zijn nieuwe toekomst te beginnen, eerst zijn schrijnende verleden moet loslaten. De documentaire werd al geselecteerd voor Cannes en won al de World Cinema Documentary Grand Jury Prize op Sundance. Meer informatie.

Madres Paralelas - 10 maart
Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. Meer informatie.

Themaweek rond Internationale Vrouwendag met o.a. Thelma & Louise – 10 maart
Vanaf maandag 7 maart tot en met zondag 13 maart viert viert Internationale Vrouwendag met een speciale Themaweek. Iedere dag zijn er iconische en inspirerende films te zien bij Pathé, waaronder Thelma & Louise. Deze film geldt nog steeds als baanbrekend: een uniek en feministisch verhaal over vriendschap, genderrollen en vrijheid. Meer informatie.

The Duke – 17 maart
In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent) het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. Hij belooft het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen. Meer informatie.

C’mon C’mon – 31 maart
Het leven van radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Meer informatie.

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.