28
januari
2022
|
16:57
Europe/Amsterdam

Legendarisch rooftop concert van Peter Jackson’s docuserie ‘The Beatles: Get Back’ komt exclusief bij Pathé in IMAX®

60 minuten film, “The Beatles: Get Back – The Rooftop Concert” is op 11, 12 en 13 februari exclusief te zien bij Pathé in IMAX®

Het memorabele Beatles concert op het dak van Apple Corp’s Savile Row dat op 30 januari 1969 plaatsvond, gaat exclusief in première als een 60-minuten film bij Pathé bioscopen in IMAX®. Om de verjaardag van deze historische opname te vieren, zal Pathé in haar IMAX® zalen de film vertonen op 11, 12 en 13 februari.

“Ik vind het geweldig dat het rooftopconcert van ‘The Beatles: Get Back’ in IMAX®, op dat enorme scherm, te zien zal zijn”, zegt regisseur en producer Peter Jackson. "Het is het laatste concert van The Beatles en het is absoluut de perfecte manier om het te zien en te horen."

"Sinds de prachtige en onthullende docuserie van Peter Jackson in premiere ging, hebben we non-stop gehoord van fans die de onvergetelijke rooftop-uitvoering in IMAX® willen meemaken", zegt Megan Colligan, president van IMAX® Entertainment. "We zijn zo enthousiast om samen te werken met Disney om 'Get Back' naar een geheel nieuw level te brengen en Beatles-fans overal een once-in-a-lifetime kans te geven om hun helden te zien en te horen in het ongeëvenaarde beeld en geluid van IMAX®."

Het concert, dat in zijn geheel te zien is in Peter Jacksons originele docuserie "The Beatles: Get Back", zal worden geoptimaliseerd voor IMAX®, digitaal geremasterd naar de beeld- en geluidskwaliteit van The IMAX® Experience® met gepatenteerde IMAX DMR® (Digital Remastering) technologie. IMAX® is exclusief te beleven bij Pathé in de volgende steden: Amsterdam (Arena), Arnhem, Eindhoven, Rotterdam (Schouwburgplein), Den Haag (Spuimarkt) en Tilburg (Centrum). Tickets zijn vanaf aanstaande maandag (31 januari) ter verkrijgen via pathe.nl/beatles.


Over de volledige docuserie The Beatles: Get Back 
Geregisseerd door drievoudig Oscar®-winnaar Peter Jackson ("The Lord of the Rings" trilogie, "They Shall Not Grow Old"). "The Beatles: Get Back" neemt het publiek mee terug in de tijd naar de opnamesessies van de band in januari 1969, een sleutelmoment in de muziekgeschiedenis. De docuserie toont het creatieve proces van The Beatles terwijl ze 14 nieuwe nummers proberen te schrijven ter voorbereiding van hun eerste live-concert in ruim twee jaar. Met een bijna onmogelijke deadline worden de sterke vriendschapsbanden tussen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr op de proef gesteld. De docuserie is samengesteld uit bijna 60 uur nooit eerder vertoonde opnames die in 21 dagen zijn gemaakt, geregisseerd door Michael Lindsay-Hogg in 1969, en uit meer dan 150 uur niet eerder beluisterde audio, waarvan het grootste deel al meer dan een halve eeuw opgesloten in een kluis ligt. Regisseur Jackson is de enige persoon in 50 jaar die toegang heeft gekregen tot deze Beatles-schatkamer, die nu eindelijk volledig gerestaureerd is. Wat naar voren komt is een ongelooflijk intiem beeld van The Beatles, dat laat zien hoe ze onder grote druk nog steeds konden vertrouwen op hun vriendschap, goede humor en creatieve genialiteit. Terwijl ze onder grote druk staan en hun relatie op de proef wordt gesteld, lukt het ze alsnog om wereld hits te maken. De docuserie toont - voor het eerst in zijn geheel - het laatste live-optreden van The Beatles als groep, het onvergetelijke concert op het dak van Savile Row in Londen, evenals andere nummers die op de laatste twee albums van de band staan, Abbey Road en Let It Be.

Deze boeiende nieuwe samenwerking tussen The Beatles en Jackson wordt gepresenteerd door The Walt Disney Studios in samenwerking met Apple Corps Ltd. en WingNut Films Productions Ltd., "The Beatles: Get Back" is geregisseerd door Peter Jackson, geproduceerd door Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon, Olivia Harrison, Peter Jackson, Clare Olssen ("They Shall Not Grow Old") en Jonathan Clyde ("Eight Days a Week"), met Apple Corps' Jeff Jones ("Eight Days a Week") en Ken Kamins ("The Hobbit" trilogie) die dienen als uitvoerende producenten. Jabez Olssen ("Rogue One: A Star Wars Story") is de editor van de film, de music supervisor is Giles Martin ("Rocketman"), Michael Hedges ("The Adventures of Tintin") en Brent Burge ("The Hobbit" trilogie) fungeren als de serie re-recording mixers, en de muziek is gemixt door Giles Martin en Sam Okell ("Yesterday").

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.