21
november
2023
|
19:11
Europe/Amsterdam

Kristallen film voor documentaire Human Forever

10.000 bezoekers zagen bijzondere docu met Teun Toebes bij Pathé

De indringende en ontwapenende documentaire Human Forever heeft in de afgelopen weken maar liefst 10.000 bezoekers mogen ontvangen bij Pathé. Vanavond reikte Theatermanager van Pathé, Saskia de Ruiter, de Kristallen Film Award uit aan zorgvernieuwer Teun Toebes en filmmakers Jonathan de Jong en Bastiaan Brand voorafgaand aan de voorstelling van Human Forever in Pathé Buitenhof. 

Het is de zesde keer dit jaar dat de Kristallen Film is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De Award werd in het bijzijn van voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (de NVBF) Boris van der Ham uitgereikt aan Teun Toebes en Jonathan de Jong.

In Human Forever onderzoekt Teun Toebes hoe we wereldwijd omgaan met dementie en wat we daarin van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Deze internationale en onafhankelijke film is in november exclusief uitgebracht bij Pathé Nederland en is te zien in 20 Pathé bioscopen verspreid door het hele land. De documentaire maakt in de bioscoopzalen een diepe indruk, zoals een theatermanager van Pathé opmerkte: 

“Alle bezoekers zijn verstild en ontroerd tot de laatste regel van de aftiteling voorbij is, om vervolgens te applaudisseren en elkaar op te zoeken voor een gesprek. Ik heb zelfs meerdere keren mensen moeten vragen de zaal te verlaten omdat de nieuwe voorstelling al begon, dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière.”

Film verdient een groot publiek

Juist vanwege het belang van het onderwerp en de maatschappelijke impact die deze film losmaakt, omarmde theatermanager Saskia de Ruiter de film. “Als dochter van een moeder die te maken heeft met dementie, inspireerde en raakte de missie van Teun Toebes mij enorm. Deze film verdient een groot podium en ik ben er dan ook trots op dat we deze bijzondere documentaire naar het grote doek van Pathé hebben mogen brengen. Fantastisch om dan te zien dat zoveel bezoekers deze bijzondere film hebben gezien in onze bioscopen. De Kristallen Film is dan ook echt een terechte prijs voor Teun en Jonathan.”

Teun Toebes: "Het is zo'n enorme eer dat we na de première op de G20-top in Den Haag en de rode loper première in een bomvol Koninklijk Theater Tuschinski, nu al zoveel bezoekers hebben mogen ontvangen over zo'n belangrijk onderwerp. De droom van Jonathan en mij was drieënhalf jaar geleden om van dementie een mainstream onderwerp op het wereldtoneel te maken, om daar nu in te slagen is met geen woorden te beschrijven. Wij zijn heel dankbaar voor elke bezoeker en hopen nog veel meer harten te mogen raken met onze hoopvolle film."

Over de documentaire

De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst te verbeteren. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.  

Vanaf 1 december is Human Forever naast de Pathé bioscopen ook te zien bij andere bioscoopexploitanten en filmhuizen in het hele land. Kijk voor meer informatie op www.human-forever.com

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.

OVER HUMAN FOREVER
Human Forever is een aangrijpende en ontwapenende documentaire die laat zien hoe we in de wereld omgaan met dementie en hoe we dit kunnen verbeteren voor de toekomst. De film werpt een ontroerende blik op hoe wij samenleven en de impact van liefde, zorg en compassie in het leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidstoestand.

OVER TEUN TOEBES
Teun Toebes is een 24-jarige zorgethicus die zich al jaren inzet om de kwaliteit van leven van mensen met dementie over de hele wereld te verbeteren.

OVER DE PRODUCTIE
De documentaire Human Forever, geregisseerd en geschreven door Jonathan de Jong, is geproduceerd door Super7even Productions samen met Bastiaan Brand en Teun Toebes. De muziek is gecomponeerd door Bob Thole en Vincent de Witte. De film is met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ActiZ, PGGM, Vilans, V&VN, Alzheimer Nederland en met steun van Article 25 Foundation gerealiseerd. 

OVER DE FILM AWARDS
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.