28
januari
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Kom uit de winterdip met de beste films en specials bij Pathé in februari

Zorg voor wat verlichting van de winterdip deze maand met een bezoek aan Pathé. Zin in wat kleur deze donkere maand? Laat je opvrolijken door de screening van de musical Kinky Boots. Zin in een meeslepend verhaal? Dan is de film Suriname, geproduceerd door Rodney Leysner in samenwerking met Pathé Thuis, de juiste keuze. Deze film over corrupte en grote ego’s is exclusief te zien bij Pathé. Op Valentijnsdag ben je met je geliefde welkom voor de Valentijnsklassieker Ghost, maar als je liever al je vriendinnen meeneemt kan dit zeker ook bij de vertoning van Like a Boss tijdens de Pathé Ladies Night. 

Pathé Specials

1 februari - Opera: Porgy and Bess (Gershwin)

Porgy and Bess is een modern Amerikaans meesterwerk dat nu voor het eerst sinds 30 jaar te zien is in de Met. Bass Baritoon Eric Owens en Sopraan Angel Blue vertolken de hoofdrollen.

Meer informatie

5 februari - Theater: Kinky Boots

In deze screening van de bekende musical Kinky Boots volgen we Charlie en Lola. Charlie doet er alles aan om zijn familiezaak te redden. Lola is een uitbundige entertainer, en samen komen ze op het idee om unieke stevige stiletto laarzen te maken.

Meer informatie

@2019 Bob Marley. All rights reserved.

6 februari - Marley (documentaire)

Deze documentaire volgt het leven van een van de meest geliefde internationale iconen van de twintigste eeuw: Bob Marley. Op zijn verjaardag wordt deze documentaire opnieuw uitgezonden bij Pathé, ter nagedachtenis aan de zanger en zijn krachtige muziek.

Meer informatie

14 februari - Valentijn classic: Ghost - 30th Anniversary

Het is precies 30 jaar geleden dat de romantische thriller Ghost te zien was in de bioscoop. Op Valentijnsdag komt deze klassieker terug naar het grote doek! Sam Wheat wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly en komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo'n toeval was als hij dacht.

Meer informatie

23 februari - Ballet: Swan Lake

Volg het verhaal van prins Siegfried en de betoverende zwanenvrouw Odette in de screening van het klassieke ballet. Volledig in de ban van de schoonheid van Odette zweert prins Siegfried haar eeuwige trouw, maar hij beseft te laat dat het lot andere plannen met hem heeft…

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in februari

@2020, WWE. All rights reserved.

5 februari - Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

In de nieuwe film is Kruimeltje (Viggo Neijs) herenigd met zijn ouders en woont hij in een mooie villa op het platteland. Dit vindt hij echter maar saai en hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Wanneer hij onderweg wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden ze allebei ontvoerd door een oude bekende slechterik.

Meer informatie

5 februari - De Grote Slijm Film

Op Internationale Slijmdag doen Indy (Bibi) en haar beste vriendin Olivia (Rómeycia Valentijn) mee aan een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. Dominicus Duff (Géza Weisz), de grootste speelgoedbaas van het land, heeft echter een hekel aan slijm, want door dit goedje verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer. Hij wil daarom al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Gaat het Indy en Olivia lukken om slijm te redden?

Meer informatie

6 februari - Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn) (IMAX, Dolby Cinema, 4DX, ScreenX)

Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis en zijn rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen in een bizar verhaal verteld door Harley zelf, zoals alleen Harley dat kan.

Meer informatie

@2020 UPI. All rights reserved.

6 februari - Little Women

In deze film, geregisseerd door Greta Gerwig, volgen we de vier zussen Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh) en Beth (Eliza Scanlen) ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott.

Meer informatie

13 februari - Sonic (Dolby Cinema, 4DX)

In dit nieuwe live-action avontuur volgen we Sonic, het populaire Sega videogame karakter, die samen met zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) probeert de slechterik Dr. Robotnik (Jim Carrey) te stoppen en de wereld te redden.

Meer informatie

13 februari - Fantasy Island

Fantasy Island is de plek waar Mr. Roarke de dromen van zijn uitverkoren gasten uit laat komen. Maar wanneer hun fantasieën in nachtmerries veranderen, moeten zij het geheim van het eiland zien op te lossen om er levend vanaf te komen.

Meer informatie

13 februari - De Beentjes van Sint Hildegard

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda in dit komische drama. Na al die tijd krijgt hij het benauwd van Gedda haar liefde, die zich uit in een vorm van begeleid wonen. Om los te breken maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar jaloerse vriend in eenzelfde schuitje en in deze film nemen beiden dan ook hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is teveel liefde?

Meer informatie

@2020, Disney. All rights reserved.

19 februari - The Call of the Wild (Het Wilde Avontuur)

Tijdens de Goudkoorts van eind 19e eeuw verandert het rustige leventje van de heldhaftige hond Buck drastisch wanneer hij van zijn thuis in Californië wordt weggerukt en terecht komt in de woeste natuur van de Yukon in Canada. De film is gecreëerd door een mix van live action en geanimeerde filmproductie, en de sterrencast bestaat uit Harrison Ford, Omar Sy, Dan Stevens, Karen Gillan en Bradley Whitford.

Meer informatie

20 februari - The Gentlemen

In The Gentlemen krijgt de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey), oprichter van een zeer winstgevend marihuana-imperium, te maken met complotten, intriges, omkoping en chantage. Dit in een poging om alles van hem af te nemen nadat het verhaal de ronde is gegaan dat hij uit de business wil stappen.

Meer informatie

20 februari - Suriname

Wanneer Righter besluit zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in Suriname, wordt hij geconfronteerd met zijn criminele verleden in dit meeslepende verhaal over machtsblokken, corruptie en grote ego’s. De strijd om macht leidt tot een psychologisch spel waarin de spanning alleen maar toeneemt. Suriname is exclusief bij Pathé te zien.

Meer informatie

27 februari - Like a Boss

In de Ladies Night van deze maand toont Pathe Like a Boss, een hilarische comedy met Tiffany Haddish, Rose Byrne en Salma Hayek. Als de winkel van Mia en Mel overgekocht wordt door de keiharde cosmeticagigant Claire Luna komt hun levenslange vriendschap flink onder druk te staan.

Meer informatie

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.