02
oktober
2019
|
10:26
Europe/Amsterdam

Jacques Hoendervangers treedt toe tot bestuur Stichting Bio

Jacques Hoendervangers, Managing Director van Pathé, is gisteren tijdens de ledenvergadering benoemd als bestuurslid van Stichting Bio. De stichting is enthousiast over zijn toetreding: “Na vele jaren wordt de sterke binding met de bioscoopbranche weer hersteld.”

Frans Wientjes, directeur van Stichting Bio, is blij met de toevoeging van Hoendervangers aan het bestuur: “Er staat een stabiel en evenwichtig bestuur waarin ieders persoonlijke kwaliteiten en achtergronden een belangrijke rol spelen. Dit geldt zeker ook voor Jacques, gezien zijn brede ervaring binnen verschillende branches. Wij heten hem dan ook van harte welkom en wensen hem veel succes toe.”

Jacques Hoendervangers: “Ik ben ontzettend verheugd dat met mijn toetreding Pathé weer een stem heeft in Stichting Bio, die ruim 90 jaar geleden werd geïnitieerd door Abraham Tuschinski. Met mijn kennis en expertise hoop ik de stichting verder vooruit te helpen en daarmee bij te dragen aan mooie, ontspannen vakanties voor kinderen met een meervoudige handicap en hun ouders.”

Voorzitter Johan Lokhorst benadrukt dat Stichting Bio met de toetreding van Jacques Hoendervangers en de eerdere komst van Ron Sterk (CEO Vue Nederland) terugkeert naar de roots van de stichting. Stichting Bio werd in 1927 opgericht door de toenmalige Bioscoopbond met als doel om ontspanning ook mogelijk te maken voor gezinnen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend was. Inmiddels is het Bio Vakantieoord van Stichting Bio uitgegroeid tot een vakantiepark in Arnhem voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Over Pathé en Stichting Bio

Over Pathé 

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Met 27 bioscopen, 212 schermen en 1.800 medewerkers is Pathé marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX en Dolby Cinema en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.

Over Stichting Bio

Stichting Bio is in 1927 in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche, op initiatief van Abraham Tuschinski met als doel om ontspanning ook mogelijk te maken voor gezinnen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend was. Inmiddels is het Bio Vakantieoord van Stichting Bio uitgegroeid tot een vakantiepark in Arnhem voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Het heeft álle voorzieningen 'in huis' voor een fijne vakantie voor hen voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is. Er is een manege, een zwembad, een bioscoop en zijn er tal van speeltoestellen: alles volledig toegespitst op de beperkingen van het kind. Dit park is financieel toegankelijk voor hen. De warme band met de bioscoopbranche is altijd blijven bestaan. Al meer dan 90 jaar worden de collectiefilms van Stichting Bio uitgezonden in de Nederlandse bioscopen. Voor meer informatie: www.stichtingbio.nl.