24
september
2019
|
07:45
Europe/Amsterdam

Het wordt weer een lekkere herfst met de nieuwste films en specials bij Pathé

Nu de herfst Nederland langzaamaan bereikt, breekt de tijd van de warmte en gezelligheid binnen opzoeken ook weer aan. Oktober is bij Pathé de maand van films met zowel oude bekenden als nieuwe liefdes. Zo kunnen Batman-fans meer leren over Bruce Wayne’s eeuwige aartsvijand in de film Joker en zal ook de machtige fee Maleficent terugkeren naar het witte doek. Wie liever een alternatieve tijdlijn induikt, kan begin deze maand genieten van het PAC Festival.

Dit jaar vieren de vrienden van Friends hun 25ste verjaardag. Op 20 oktober zie je de leukste afleveringen met de komische vriendengroep voor het eerst in de bioscoop. Meer zin in iets spannends? In Gemini Man speelt Will Smith niet alleen de hoofdrol, maar óók die van zijn tegenspeler. Je onderdompelen in een compleet andere wereld? Dat kan ook bij Pathé deze herfst. Het nieuwe operaseizoen trapt op 12 oktober af met Puccini’s Turandot en het wereldberoemde Bolshoi Ballet uit Moskou danst de sterren van de hemel met hun uitvoering van Raymonda (27 oktober).

Pathé PAC Festival op 5 & 6 oktober

Liefhebbers van de beste kwaliteitsfilms kunnen in januari weer bij Pathé terecht voor het PAC Festival: vier bijzondere voorpremières in één weekend.

  • Sorry We Missed You (met Kris Hitchen in de hoofdrol)
  • The Farewell
  • Official Secrets (met Keira Knightley)
  • The Goldfinch (naar de gelijknamige roman)

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Pathé Specials

2 & 6 oktober - Pink Floyd’s Roger Waters Us + Them (Music)

Roger Waters, medeoprichter en songwriter van Pink Floyd en het creatieve brein achter de band, presenteert zijn lang verwachte film: Us + Them. Een spectaculaire visuele productie met adembenemende audio.

Meer informatie

9 oktober - Metallica (Music)

Metallica op het grote doek! De iconische metalband en het San Francisco Symphony orkest bundelen opnieuw hun krachten voor twee bijzondere jubileumconcerten, ter ere van het twintigjarig jubileum van de liveplaat S&M.

Meer informatie

12 oktober & Encore - Turandot (Opera)

Franco Zeffirelli’s spectaculaire productie keert terug naar de bioscoop met Yannick Nézet-Séguin als dirigent. Sopraan Christine Goerke heeft de rol van de fameuze IJsprinses en tenoor Roberto Aronica speelt de onbekende prins die alles overheeft voor haar liefde.

Meer informatie

17 oktober - NT Live: A Midsummer Night’s Dream (Theater)

Een theaterstuk gebaseerd op Shakespeares bekende romantische komedie. Live vanuit The Bridge Theatre in Londen.

Meer informatie

@1994 NBC/NBCU

20 oktober - Friends 25: the one with the anniversary 

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat de populaire, inmiddels legendarische, serie voor het eerst werd uitgezonden. Op 20 oktober zullen Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross voor het eerst op het grote bioscoopdoek te zien zijn. De leukste afleveringen, niet eerder vertoonde beelden en exclusieve interviews, allemaal geremastered in 4D. Het wordt een feestje.

Meer informatie

26 oktober - Manon (Opera)

Sopraan Lisette Oropesa speelt de hoofdrol in Massenet’s stuk over passie, overdaad en de gevolgen nadien. Tenoor Michael Fabiono speelt haar bewonderaar.

Meer informatie

27 oktober - Raymonda (Ballet)

Raymonda droomt dat ze wordt herenigd met haar verloofde, ridder Jean de Brienne, die op kruistocht is.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in oktober

@2019 Warner Bros Pictures. All rights reserved.

3 oktober - Joker

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

De film is te zien in IMAX en Dolby Cinema.

Meer informatie en trailer

3 oktober - F*ck de Liefde

In F*ck de Liefde komen drie liefdesverhalen samen; Lisa (Bo Maerten) zit midden in een scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even doorheen. Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw naar Curaçao.

Meer informatie en trailer

9 oktober - Everest: De Jonge Yeti

Met Everest: De Jonge Yeti nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Meer informatie en trailer

9 oktober - De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers.

Meer informatie en trailer

@2019 Paramount Pictures. All rights reserved.

10 oktober - Gemini Man

Gemini Man is een nieuwe actiethriller met Will Smith in de rol van huurmoordenaar Henry Brogan. Alles verandert wanneer hij plotseling zelf achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties constant lijkt te kunnen voorspellen.

De film is te zien in 4DX, IMAX, Dolby Cinema en in High Frame Rate (HFR) in 3D.

Meer informatie en trailer

10 oktober - De Belofte van Pisa

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid.

Meer informatie en trailer

16 oktober - Maleficent 2

Maleficent is terug! Bereid je voor op een nieuw avontuur met Maleficent en Aurora.

De film is te zien in 3D, IMAX, Dolby Cinema en 4DX.

Meer informatie en trailer

17 oktober - Wat is Dan Liefde?

In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering.

Meer informatie en trailer

@2019 The Walt Disney Company Benelux. All rights reserved.

24 oktober - Ready or Not

Ready Or Not volgt de jonge bruid (Samara Weaving) wanneer zij zich verenigt met haar nieuwe man’s (Mark O’Brien) rijke en excentrieke familie (Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell) in een aloude traditie die zich snel uitmondt in een dodelijk spel waarbij iedereen moet vechten om te overleven.

Meer informatie en trailer

31 oktober - Terminator: Dark Fate

27 jaar na de gebeurtenissen van Terminator 2: Judgement Day, wordt een nieuwe, gemodificeerde Terminator (Gabriel Luna) vanuit de toekomst teruggezonden door Skynet. Zijn taak: Dani Ramos (Natalia Reyes), een hybride cyborgmens (Mackenzie Davis) en haar vrienden te beëindigen. Sarah Connor schiet te hulp, evenals de oorspronkelijk Terminator, in het gevecht voor de toekomst.

De film is te zien in IMAX, Dolby en 4DX.

Meer informatie en trailer

Tickets en informatie via www.pathe.nl.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.