29
december
2022
|
15:51
Europe/Amsterdam

Het Nederlands Filmorkest treedt live op in Koninklijk Theater Tuschinski

Through Composer’s Eyes op zondag 5 februari o.l.v. dirigent Sander Vredenborg

Live filmmuziek komt tot leven op het podium van de Grote Zaal in Koninklijk Theater Tuschinski. Het Nederlands Filmorkest voert op zondag 5 februari onder leiding van dirigent Sander Vredenborg van het 2,5 durende muziekspektakel Through Composers’s Eyes live uit. Het orkest, bestaande uit 50 muzikanten en aangevuld met een 20-koppig koor, wordt vergezeld door op maat gemaakte filmbeelden. De presentatie is in handen van filmmuziekcomponist Matthijs Kieboom. 

Het Nederlands Filmorkest betrad al eerder het podium van de Grote Zaal tijdens het 100-jarige jubileum van koninklijk Theater Tuschinski, uitgeroepen in 2021 tot mooiste bioscoop van de wereld door Time Out Magazine. Eerder dit jaar trad ook Youp van ’t Hek tijdens zijn afscheidstournee live op in Tuschinski.

David Hanemaayer, Theatermanager Koninklijk Theater Tuschinski: “We zijn ontzettend trots dat we na de viering van 100 jaar Theater Tuschinski wederom dit fantastische orkest mogen welkom heten voor een mooi optreden in de Grote Zaal van Theater Tuschinski. Deze match tussen bioscoop en concert past perfect in onze toekomstplannen op het gebied van live en theatershows. Het theater komt hiermee nog meer tot leven.” 

Through Composer’s Eyes

Hans Zimmer en Danny Elfman; twee grote namen in de magische wereld van de filmmuziek. Wie heeft niet gehoord van de prachtige en pakkende melodieën uit de films Gladiator, Pearl Harbor, The Prince of Egypt, Pirates of the Caribbean en Batman? Deze mannen hebben deze en nog zoveel meer mooie filmmuziek gecomponeerd. Het Nederlands Filmorkest neemt filmliefhebbers mee op een reis langs de meesterwerken die deze twee talenten gecomponeerd hebben. In een volledig verzorgd programma kunnen bezoekers genieten van muziek, zang én beeld uit films als Inception, King Arthur, The Last Samurai, Spiderman, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Edward Scissorhands en Batman Returns

De Nederlandse componist Matthijs Kieboom (van o.a. de filmmuziek van de Nederlandse films Piraten van hiernaast en Wolf) vertelt over het proces van de totstandkoming van filmmuziek. Het live muziekspektakel staat onder muzikale leiding van dirigent Sander Vredenborg. De voorstelling vindt zondag 5 februari om 15:00 uur plaats in de iconische Grote Zaal van Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Tickets (vanaf €19,50,- per persoon) zijn verkrijgbaar via: Nederlands Filmorkest : Through Composer’s Eyes in de bioscoop | Trailer, Tijden & Tickets | Pathé (pathe.nl)

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.