09
november
2021
|
14:54
Europe/Amsterdam

Het moment is eindelijk daar: Pathé Leeuwarden gaat donderdag 11 november open

Leeuwarden, 9 november 2021 - De definitieve openingsdatum van de nieuwe Pathé bioscoop aan het Ruiterskwartier is bekend! De opening - die vorige week op het laatste moment werd uitgesteld door een onvoorziene vertraging - vindt aanstaande donderdag 11 november plaats. Vanaf die dag kunnen alle filmfans terecht voor een filmprogrammering met voor ieder wat wils, zoals No Time To Die, Dune, Eternals en The Addams Family op Avontuur. Het officiële openingsmoment van de nieuwe bioscoop vindt op woensdag 8 december plaats in de aanwezigheid van o.a. de burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma. 

De vorige week aangekondigde vertraging van de bioscoop is beperkt gebleven tot één week. De reden van het uitstel was een onverwachte vertraging in de toelevering van materialen, als gevolg van de mondiale problematiek door de huidige coronacrisis. De vertraging heeft geen impact gehad op de medewerkers, welke allemaal meegaan naar de nieuwe bioscoop. Om de inwoners van Leeuwarden en omgeving toch te kunnen laten genieten van de beste films, heropende Pathé Tivoli haar deuren vorige week voor de allerlaatste keer. Omdat het Noordelijk Film Festival al op woensdag 10 november start, vindt deze nog plaats in het het oude Tivoli. De oude bioscoop sluit haar deuren op 14 november na afloop van het festival. 

Ultieme filmbeleving met zeven zalen en Relax Seats

Pathé Leeuwarden telt in totaal zeven zalen met in totaal 634 Relax Seats, verdeeld over twee verdiepingen. De grootste zaal is daar bovenop uitgerust met Dolby Atmos geluid en laserprojectie, en is hiermee de filmzaal met het beste beeld en geluid van de noordelijke provincies. Het pand is voorzien van een bijzondere gevel ontworpen door WAM-architecten (Wilfried van Winden). De geprefabriceerde voor- en zijgevels zijn glooiend vormgegeven om samen bij te dragen aan de levendigheid en beleving in het uitgaansgebied van Leeuwarden.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Uiteraard was de onvoorziene vertraging vorige week een tegenvaller voor ons en voor filmliefhebbers uit Leeuwarden en omgeving die net zoals wij enorm uitkeken naar de opening van onze gloednieuwe, mooie bioscoop in Leeuwarden. Maar gelukkig hebben we snel een oplossing kunnen vinden waardoor we deze week echt open kunnen. We kunnen niet wachten om de inwoners van Leeuwarden te ontvangen en ze samen met hun familie en vrienden te laten genieten van de meest optimale bioscoopervaring en de beste films.”

Filmprogrammering

De nieuwe bioscoop in Leeuwarden opent donderdag met een diverse filmprogrammering zoals bezoekers van Pathé gewend zijn. Met voor ieder wat wils, waaronder blockbusters zoals No Time To Die, Dune, Eternals en Alles op Tafel en deze maand komen daar gloednieuwe titels bij zoals House of Gucci, Encanto en Ghostbusters: Afterlife. Naast de reguliere filmprogrammering gaat de bioscoop ook 3D-films vertonen en specials zoals Opera en Ballet, Ladies Nights en Kleuterbios. Twee zalen zijn bovendien uitgerust met voorzieningen voor presentaties en congressen.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.pathe.nl. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.