10
september
2019
|
08:45
Europe/Amsterdam

Grote blockbusters krijgen extra dimensie in 4DX

Pathé introduceert deze week 4DX Rewind waarbij topfilms van de afgelopen jaren een vierde dimensie krijgen. Met 4DX Rewind komen blockbusters zoals Interstellar en Guardians of the Galaxy opnieuw tot leven met spectaculaire 4DX-effecten zoals beweging, trillingen, weersimulaties en geuren. Dit is nog niet eerder vertoond in Nederland.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “Na het grote succes van de films van nu in 4DX, zijn we enorm verheugd dat deze nieuwste filmtechnologieën nu ook worden toegepast op al bestaande blockbusters. Met dit vernieuwende filmconcept kunnen we onze bezoekers nog meer verrassen en laten we zien dat we continu innoveren.”

Vanaf vrijdag 13 september kunnen bezoekers om de week bij Pathé terecht voor 4DX Rewind. De eerste blockbusters die opnieuw tot leven gaan komen in 4DX zijn Mad Max: Fury Road, Interstellar en Guardians of the Galaxy. De films draaien op vrijdagmiddag, zaterdagochtend en maandagavond exclusief in de zeven Pathé 4DX-bioscoopzalen: Pathé Arena en De Munt in Amsterdam, De Kuip in Rotterdam, Scheveningen, Eindhoven, Maastricht en Nijmegen. De achtste en negende 4DX-zalen openen dit jaar nog in Utrecht Leidsche Rijn en Zwolle.

4DX

4DX brengt een bioscoopbezoek met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties - denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. De bezoeker kijkt op deze manier niet alleen naar de actie op het scherm, maar bevindt zich er middenin.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.