02
december
2021
|
10:00
Europe/Amsterdam

Go!Gaming opent eerste locatie in Pathé Schouwburgplein

Nieuw gaming concept met state-of-the-art games en consoles opent in Rotterdam

Gameliefhebbers opgelet! Op vrijdag 17 december opent Go!Gaming haar eerste locatie in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. Van Minecraft tot Fortnite en van Rocket League tot Sim Racing; op de ruim 40 game plekken kunnen liefhebbers zich helemaal onderdompelen in de gamingwereld en hier de strijd aangaan met vrienden of andere gamers. De unieke game-locatie is uitgerust met de allerbeste gear, waaronder 3080 RTX videokaarten, Playseat Gaming Chairs en Playseat Raceseats. Ook zal Go!Gaming workshops, events en trainingen organiseren om gamers te helpen hun skills te verbeteren en om als ontmoetingsplek te fungeren. 

Go!Gaming is een samenwerkingsverband van Pathé en H20 Esports Campus en brengt gamers, esporters en Pathé bezoekers bij elkaar om samen het plezier en de spanning van gamen te ontdekken. Belevenis, ontspanning, samen gamen en zelfontplooiing staan hierin centraal. 

Pathé Rotterdam Schouwburgplein is de allereerste bioscoop die wordt uitgebreid met een Go!Gaming locatie. De locatie is gevestigd binnen de Pathé foyer en is bereikbaar via de ingang van de bioscoop. De Go!Gaming locatie opent met ruim 40 game plekken, waarvan 23 plekken zijn uitgerust met state of the art pc’s met de allerbeste 3080RTX videokaarten, Playseat Gaming Chairs, Philips Hue Game Light en HyperX peripherals, 10 racing seats met Playseat Raceseats en daarnaast Nintendo Switches en meerdere Playstations 5. De focus ligt op het spelen van competitieve games zoals Fortnite en League of Legends en racing games zoals The Crew 2, Forza Horizon 5 en Sim racing. 

Play, Battle, Train

Go!Gaming richt zich voornamelijk op gamers in de leeftijd van 15 tot 30 jaar, maar uiteraard zijn alle gamers van harte welkom. Van fanatieke gamers die meerdere keren per week spelen en competitieve gamers die op een hoog niveau spelen, tot casual gamers die vooral gamen om te ontspannen; bij Go!Gaming kunnen ze allen naar hartenlust gamen en online de strijd aangaan met hun vrienden, familie, collega’s of onbekenden. De competitieve gamers kunnen daarnaast ook actief hun skills verbeteren tijdens één van de vele workshops en trainingen die worden gehost door de beste professionele gamers via H20 Esports Campus. Daarnaast zal Go!Gaming ook andere events organiseren zoals viewing parties, kinderfeestjes, gaming experiences en toernooien.

Gaming bij Pathé

Vanwege de steeds groeiende populariteit verovert gaming ook een steeds grotere plek in de Pathé bioscopen, zoals met Pathé Play, kleinschalige game events en de succesvolle vertoning van finales van populaire games zoals League of Legends.

Bram van den Broek, Operationeel Directeur Pathé: “We zijn heel trots dat we bekend kunnen maken dat de eerste Go!Gaming locatie van start gaat bij Pathé Schouwburgplein. Wij zijn altijd op zoek naar de beste manier om onze doelgroepen van dienst te kunnen zijn. De populariteit van gaming en esports is nog steeds groeiende, en waar eerst vaak thuis en alleen werd gegamed, zien we tegenwoordig dat gaming meer een gezamenlijke activiteit op unieke locaties wordt. Daarom is Go!Gaming de perfecte aanvulling voor onze bioscopen waarmee zij nog meer dé plek worden waar mensen samen kunnen genieten van de beste vormen van entertainment.”

Matthijs Vink, mede-oprichter H20 Esports Campus: “Eindelijk kunnen wij open! Maandenlang hebben wij met beide bedrijven keihard gewerkt aan Go!Gaming. Voor H20 is Go!Gaming de ideale springplank naar game- en esports talenten in heel Nederland. Wij hopen zo in de grote steden waar de Pathé bioscopen gevestigd zijn iedereen met een passie voor gamen te bereiken. En ze van daaruit te enthousiasmeren om naar de H20 Campus te komen om zich nog verder te ontwikkelen. Maar bovenal willen wij gaming en esports toegankelijk maken voor een brede doelgroep door op de Go!Gaming locaties een unieke ervaring bieden”.

Tickets en reserveren 

In de Go!Gaming locaties staat een speciaal getraind team van Gaming Hosts klaar om gamers te begeleiden, uitleg te geven en geïnteresseerden verder te enthousiasmeren over de toffe wereld van gaming. Vanaf 5 euro per uur is het mogelijk om te gamen bij Go!Gaming. Vanaf 6 december is het mogelijk om online game-tijd te reserveren via www.gogaming.gg. 

Go!Gaming hanteert dezelfde openingstijdens als Pathé. Vanwege de corona maatregelen vanuit de overheid zal de Go!Gaming locatie op Schouwburgplein in eerste instantie dagelijks open zijn van 9:00 uur tot 17:00 uur. Daarnaast worden er plekken vrijgehouden tussen bezoekers uit verschillende gezelschappen zodat men 1,5 meter afstand kan houden. Ook dienen gamers tijdens verplaatsing op de Go!Gaming locatie een mondkapje te dragen. Deze mag zodra men zit, worden afgedaan. 

download
Go!Gaming Openings Video
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.