26
mei
2020
|
13:55
Europe/Amsterdam

Genieten van dancemuziek in de bioscoop: Audio Obscura slaat de handen ineen met bioscoopketen Pathé voor een unieke samenwerking

Vanaf donderdag 11 juni kunnen bezoekers genieten van optredens van verschillende dj’s en live acts op het witte doek

Audio Obscura is terug met iets heel bijzonders: een nieuwe sunset stream reeks in samenwerking met bioscoopketen Pathé. De ‘Revere Series’ van Audio Obscura zullen niet alleen online, maar ook op het witte doek te zien zijn! Muziekliefhebbers kunnen hierdoor eindelijk weer samen met elkaar genieten van optredens van hun favoriete artiesten.

Op donderdag 11 juni start deze unieke beleving bij Pathé, waarna vervolgens elke week een gloednieuwe stream in de bioscoop in première gaat. De streams zullen steeds eerst een week lang exclusief te zien zijn in verschillende zalen door het land en komen daarna online op Audio Obscura’s kanalen. Uiteraard gaat alles geheel conform de richtlijnen van het RIVM waarbij er 30 personen per zaal mogen plaatsnemen op 1,5 meter afstand. Bezoekers zijn zelf vrij om een dansje te doen in hun eigen stoel.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn altijd op zoek naar unieke content voor onze bioscopen. Met Audio Obscura kunnen muziekliefhebbers exclusief bij Pathé in een veilige setting genieten van optredens van hun favoriete dj’s op het witte doek. We hopen hiermee bezoekers aan te spreken die nu niet naar een festival of een feest kunnen en ze zo toch een unieke beleving van hun favoriete artiesten te kunnen bieden.

Audio Obscura: “Zodra we te horen kregen dat vanaf 1 juni de bioscopen weer open mochten ontstond bij ons het idee om onze streams in bioscopen te laten zien. Eenmaal in contact met Pathé bleek dat ze dit een goed idee vonden en ontstond er een hele fijne samenwerking. We zijn blij dat we hiermee een mogelijkheid hebben kunnen creëren waarbij fans en bezoekers samen kunnen komen om op een groot scherm met goed geluid van onze streams te kunnen genieten.”

Samen met Audio Obscura’s vaste partner Nomobo worden de streams opgenomen op iconische en historische locaties door heel Nederland en zullen de schoonheid van ons land op een mooie manier in beeld brengen. Zo gaan verschillende artiesten optreden bij onder meer Forteiland Pampus, de Euromast en het Scheepvaartmuseum. De eerste stream wordt gedaan door niemand minder dan Joris Voorn bij UNESCO werelderfgoed locatie: Kinderdijk. Later zullen onder andere Eelke Kleijn, Job Jobse, KI/KI, Carista, Detroit Swindle, Patrice Bäumel en indie band MY BABY een sensationeel optreden geven. Gedurende de zomer zullen nieuwe locaties en artiesten onthult worden. 

In lijn met Audio Obscura’s eerdere live stream serie dit jaar, kunnen kijkers doneren aan goede doelen. Deze doelen variëren dit keer van gezondheidszorg tot aan initiatieven ten behoeve van de muziekindustrie.

Deze nieuwe en uitzonderlijke manier van muziek beleven biedt bezoekers, die het nu zonder festivals en clubs moeten doen, een onvergetelijke ervaring. Tickets zijn alleen online beschikbaar via pathe.nl/audio-obscura voor €12,50.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.