12
mei
2022
|
09:22
Europe/Amsterdam

Feestelijk ontvangst voor 100.000e bezoeker Pathé Leeuwarden

De gloednieuwe Pathé-bioscoop aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden is pas een aantal maanden open en mocht nu al de 100.000e bezoeker ontvangen. De 28-jarige Ines Dolenec werd tijdens haar bezoek van de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness samen met partner verrast met het bericht dat zij de 100.000e bezoeker is van Pathé Leeuwarden. Theatermanager Jan Paul Beverwijk overhandigde het blije stel een mooie bos bloemen en een Pathé Unlimited halfjaarabonnement.

Ines Dolenec: “We zijn al meermaals naar deze nieuwe bioscoop geweest. Maar we zijn beiden compleet verrast dat juist wij de 100.000ste bezoeker zijn. We komen zeker terug om vaker naar de film te gaan!”

Pathé is sinds 10 november 2021 geopend* en werd drie weken geleden officieel geopend door burgemeester Sybrand van Haersma Buma en oud-wethouder Friso Douwstra. De bioscoop is volledig voorzien van de comfortabele en verstelbare Relax Seats, laserprojectie en een Dolby Atmos-zaal. De top 3 films sinds de heropening zijn Spider-Man: No Way Home, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore en Sing 2 (NL versie).

Filmprogrammering

Pathé Leeuwarden vertoont een diverse filmprogrammering met voor ieder wat wils. Topfilms die op dit moment draaien zijn o.a. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore, Costa!!, Downton Abbey: a New Era en Sonic The Hedgedog 2. Daar komen binnenkort ook de volgende toptitels bij zoals Top Gun: Maverick, Jurassic World en Bon Bini Holland 3.  Pathé Leeuwarden vertoont sinds deze maand in de weekenden ook speciale nachtvoorstellingen. Klik hier voor meer informatie en tickets.

*Uiteraard behalve de periode tussen 18 december 2021 tot en met 25 januari 2022 vanwege de corona maatregelen

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.