02
maart
2020
|
10:48
Europe/Amsterdam

Feest! Pathé bestaat 25 jaar in Nederland en trakteert

Deze maand is het maar liefst 25 jaar geleden dat de eerste Pathé bioscopen hun deuren openden in Nederland. Een heugelijk feit voor het bedrijf en de vele bezoekers, dat zeker gevierd moet worden! Pathé deelt daarom de gehele maand maart cadeaus uit, waaronder een speciaal door de bezoekers bepaald filmprogramma, toffe collector’s items en een extraatje voor de Pathé All Stars app members. Ook mag iedereen die dit jaar - net als Pathé Nederland - 25 jaar wordt bij hun bezoek in één van de Pathé bioscopen een gratis popcorn ophalen. 

In 1995 startte Pathé in Nederland met bioscopen in Den Haag (Scheveningen en Buitenhof), Maastricht, Utrecht (Rembrandt) en Groningen. Het jaar daarna volgden de twee andere grote steden: in Rotterdam opende de nieuwe vestiging op het Schouwburgplein haar deuren en in Amsterdam werden bezoekers verwelkomd in Pathé Tuschinski en Pathé City. Enkele titels die in het openingsjaar werden vertoond waren de iconische filmhits The Lion King, Goldeneye, Die Hard with a Vengeance en Shawshank Redemption.

Pathé in aantallen

Sinds de start van Pathé in Nederland heeft de bioscoopketen bijna 250 miljoen bezoekers mogen ontvangen. De populairste dag ooit bij Pathé was 28 december 2016 met bijna 120.000 bezoekers. Op die woensdag in de kerstvakantie draaiden onder andere Rogue One: A Star Wars Story, Soof 2 en de familiefilm Sing. De meest bezochte bioscoop is Pathé de Kuip, dat in 2019 ruim 1,6 miljoen bezoekers had.

Feest met cadeaus voor de filmfans
Pathé viert uiteraard het feest samen met haar bezoekers. Op 25 maart krijgen alle bezoekers die dit jaar ook hun 25ste verjaardag vieren - na vertoning van hun identiteitsbewijs - een gratis medium popcorn aan de kassa van alle Pathé bioscopen in Nederland. 

Pathé Unlimited members van het allereerste uur krijgen een ‘Popcorn & Chillpak’ thuisgestuurd, en alle trouwe filmfans met de Unlimited pas krijgen de kans om Disney’s Mulan  te zien in een voorpremière op 25 maart. Ook zijn er limited edition Pathé popcorn sokken verkrijgbaar in de All Stars shop. 

De members van de Pathé All Stars app worden zeker niet vergeten: zij kunnen in maart rekenen op 25 stars extra op hun account, waarmee ze kunnen sparen voor gratis drankjes, snacks en leuke goodies.

Via de social media kanalen is de afgelopen weken aan de bezoekers gevraagd naar hun favoriete titels uit een selectie van meest bezochte films van de afgelopen 25 jaren. Op respectievelijk de eerste en tweede plek eindigden twee sequels uit de Avengers reeks: Endgame en Infinity War. En ook op de derde t/m vijfde plek komt de Nederlandse liefde voor filmreeksen terug met het drieluik van The Hobbit. Deze films zijn in de week van 16 tot en met 20 maart opnieuw te zien op het grote doek in alle Pathé theaters in Nederland. 

Voor meer informatie over het programma: www.pathe.nl/25jaar. 

Dagelijks zetten de bijna 2.000 medewerkers in de 31 Pathé en overgenomen Euroscoop bioscopen zich in om alle Nederlanders met hun geliefden, vrienden en families de mooiste films en specials te laten beleven in de beste kwaliteit. Vooroplopen qua techniek en innovatie zit immers in het DNA van Pathé, want de gebroeders Pathé stonden ooit aan de wieg van de bioscoopfilm mét geluid en kleur. In lijn met die visie introduceerde Pathé in Nederland de afgelopen jaren innovaties zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, ScreenX en de Pathé Relax Seats. Het jaarlijkse bezoekersaantal is ruim zeventien miljoen. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.