03
januari
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Exclusieve voorpremières van vier bijzondere kwaliteitsfilms tijdens PAC Festival

Liefhebbers van kwaliteitsfilms kunnen op zondag 12 januari weer terecht bij Pathé voor het 22ste PAC Festival. Tijdens dit unieke Alternative Cinema-filmfestival kunnen filmliefhebbers genieten van vier bijzondere voorpremières van Dark Waters, Honey Boy, Bombshell en Richard Jewell. Doorgewinterde acteurs Mark Ruffalo, Charlize Theron, Margot Robbie, Shia LeBeouf en Nicole Kidman zijn te bewonderen in de vier films.

De bijzondere titels van het PAC Festival zijn dit jaar goed voor drie Golden Globe nominaties. Charlize Theron voor de vrouwelijke hoofdrol en Margot Robbie voor de vrouwelijke bijrol in Bombshell en Kathy Bates voor de vrouwelijke bijrol in Richard Jewell. De films tijdens het PAC Festival zijn tot wel drie maanden voor hun reguliere bioscooprelease voor het eerst in Nederland te zien. Samen representeren zij een bijzondere beleving van diverse verhalen met uitmuntende acteerprestaties en prachtige beelden.

Kaarten voor het PAC Festival zijn nu te koop via Pathe.nl.

Programma:

10:30 – 12:35 Dark Waters (gaat 23 januari in première)

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Meer informatie

13:40 – 15:15 Honey Boy (gaat 16 april in première)

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har'el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn ervaringen als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader. Noah Jupe en Lucas Hedges spelen het personage Otis Lort gedurende 2 periodes in zijn nog jonge leven. Hun vader, een alcoholist en ex rodeo-clown wordt gespeeld door Shia LaBeouf.

Meer informatie

15:30 – 17:20 Bombshell (gaat 16 januari in première)

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

Meer informatie

18:45 – 20:55 Richard Jewell (gaat 5 maart in première)

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt.

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.