08
september
2021
|
15:31
Europe/Amsterdam

Exclusief bij Pathé: René Mioch: Films & Sterren in het theater

René Mioch maakt vanaf oktober 2021 zijn debuut als verteller in de theater- en bioscoopzalen van Nederland. De premièrevoorstelling van René Mioch: Films & Sterren in het theater vindt op zaterdag 2 oktober plaats in Pathé Tuschinski, in het kader van het 100-jarig jubileum van deze iconische bioscoop. Daarna gaat René langs vele andere Pathé bioscopen voor een gezellige avond vol verhalen uit de filmbusiness. De kaartverkoop is vanaf nu gestart.

“Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’.”

Al meer dan 35 jaar reist Mioch de wereld over om de sterren van het witte doek te ontmoeten, te ondervragen of te volgen. In zijn theaterprogramma spreekt Mioch over zijn belevenissen in de nationale- en internationale entertainmentindustrie. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en (vaak nooit vertoonde) archief fragmenten geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour. Er komen tijdens zijn show bijzondere momenten voorbij met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Denzel Washington, Julia Roberts, Meryl Streep, Beyonce, Madonna, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith, Robert Pattinson en vele anderen. Ook gaan we met hem mee naar de filmfestivals van Cannes en Venetië, naar de Oscars, de Gouden Kalveren en Golden Globes.

René zal het ook zeker niet nalaten om van tijd tot tijd speciale gasten bij de voorstelling uit te nodigen en ook praat hij over de actualiteit, nieuwe films en ontwikkelingen in de show-bizz.

"Over filmsterren, de tol van de roem, over filmgekken en vakmanschap over mode en roddel, over René in Waalwijk, Amsterdam, Hollywood…"

Met zijn enorme passie voor film en zijn liefde voor de makers, neemt René het publiek mee in de wereld van regisseurs en acteurs, en geeft hij een inkijkje in hoe het is beroemd te zijn. Want zodra René over zijn werk begint te vertellen komt die wereld, die zo ver weg lijkt, voor een avond heel dichtbij. Het publiek kan meepraten en/of vragen stellen over hun idolen, waardoor iedere voorstelling anders zal zijn. Een avond met René staat garant voor entertainment en plezier.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: "Wij zijn zeer vereerd dat de allereerste theatervoorstelling van René Mioch zijn première heeft in Theater Tuschinski. De unieke voorstelling is de perfecte start van de feestmaand rond het 100-jarige jubileum van de mooiste bioscoop van de wereld. René is dé Nederlandse filmjournalist en mag uiteraard niet ontbreken in de viering van dit eeuwfeest. Het is uniek dat hij zijn theatervoorstelling live on stage doet vanaf het podium in de Grote Zaal."

Waar te zien

De theater tour gaat 2 oktober van start tijdens de feestmaand 100 jaar Tuschinski en is daarna te zien in vele Pathé bioscopen door het hele land. Check www.pathe.nl/renemioch voor alle locaties, data en ticketverkoop.

Voor deze locaties zijn vanaf nu kaarten te koop:

 • Pathé Tuschinski
 • Pathé Haarlem
 • Pathé Scheveningen
 • Pathé Schouwburgplein
 • Pathé Delft
 • Pathé Buitenhof
 • Pathé Euroscoop Schiedam
 • Pathé Breda
 • Pathé Tilburg
 • Pathé Leeuwarden
 • Pathe Groningen
 • Pathé Zwolle
 • Pathé Amersfoort
 • Pathé Arnhem
 • Pathé Ede
 • Pathé Utrecht Leidsche Rijn
 • Pathé Nijmegen
 • Pathé Eindhoven
 • Pathé Maastricht

Over René Mioch

René Mioch begon als 16-jarige bij de Amsterdamse Ziekenomroep Radio Lucas. Als 18-jarige free-lancer maakte hij, naast zijn studie, radio interviews voor de KRO en NCRV. Hij was presentator van de Radio 3 NCRV jongerenprogramma Op Stap en Koploper. Bij Veroncia Radio stond hij aan de basis van Club Veronica. In 1985, Veronica werd toen A-omroep, maakte hij de stap naar de televisie. Veronica Film, Veronica Film & Video, en Films en Sterren, wie kent die programma’s niet zijn enkele van zijn goed bekeken TV programma’s. Ook maakt Mioch wekelijks Binge Talks (op YouTube) en hij is als film- & mediadeskundige een graag geziene gast in programma's als Jinek, Beau, Op1 en Shownieuws.

René Mioch: Films en Sterren in het Theater

Regie: Marieke Prinsen Geerligs

Productie: Anton de Vrieze

 

 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.