12
februari
2020
|
19:06
Europe/Amsterdam

Euroscoop Maastricht sluit per 1 april haar deuren

Alle medewerkers gaan over naar Pathé Maastricht

Pathé maakt vandaag bekend dat de Euroscoop vestiging in Maastricht per 1 april 2020 haar deuren sluit voor bezoekers. In november 2019 nam Pathé de elf Euroscoop bioscopen in Nederland en België over, waaronder deze vestiging in Maastricht gelegen aan de Wilhelminasingel. Pathé had al een bioscoop in het Sphinxkwartier. Er is in Maastricht geen ruimte voor twee grote bioscopen.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres: “Nadat wij een paar maanden de twee bioscopen in Maastricht naast elkaar hebben gedraaid, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er geen ruimte is voor twee grote bioscopen in Maastricht. Onze eigen Pathé bioscoop is volledig voorzien van de nieuwste technieken. Het was daarom een logische keuze om de Pathé bioscoop aan te houden en hiermee filmliefhebbers in Maastricht te blijven voorzien van de meest premium filmbeleving. Wij kijken er naar uit om de bezoekers van Euroscoop ook bij Pathé te mogen ontvangen.”

Pathé was twee keer eerder eigenaar van het pand aan de Wilhelminasingel in Maastricht. In 2014 sloot Pathé de deuren van dit pand, en opende een splinternieuwe vestiging in het Sphinxkwartier. Deze vestiging werd destijds voorzien van de modernste bioscooptechnieken zoals Dolby Atmos, en in 2018 werd een 4DX-zaal toegevoegd.

Naast Euroscoop Maastricht is Pathé ook eigenaar van de Euroscoop vestigingen in Schiedam, Amsterdam-Noord en Tilburg. Deze zullen net als de zes vestigingen in België blijven opereren onder de Euroscoop vlag. Alle medewerkers van Euroscoop Maastricht zullen per 1 april overgaan naar Pathé Maastricht.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.