03
november
2020
|
12:19
Europe/Amsterdam

Ervaar een magische herfst bij Pathé, vol schoonheid, spanning en drama!

2020 lijkt voorbij te vliegen: het is al november. En dat betekent dat het tijd is voor wederom een maand gevuld met nieuwe films bij Pathé. Mooie verhalen vind je in november bij Pathé terug in films als Words on Bathroom Walls, All My Life en Blackbird. Nog geen zin om Halloween los te laten? Beleef dan heerlijke spanning met Freaky. In deze donkere tijden op zoek naar een vleugje magie? Kies dan voor de veelbelovende Wolfwalkers of ervaar hoe Roald Dahl’s geliefde boek The Witches tot leven komt op het witte doek. 

Indien drama gecombineerd met historie meer je ding is, zijn Kanarie en The Secrets We Keep de perfecte keuzes deze maand. Echte natuurliefhebbers zijn natúúrlijk ook meer dan welkom en kunnen na Sir David Attenborough’s A Life On Our Planet nu ook gedurende heel november genieten van -onder andere- zijn bijdrage in Into the Jungle. Daarnaast bereidt Pathé zich voor op de komst van Sinterklaas door tijdens het originele intochtweekend van 14 en 15 november extra veel voorstellingen van de twee Sinterklaasfilms te programmeren. Het jaar vliegt dan wel voorbij, een ding is zeker: Pathé zit iedere maand weer vol met verrassingen. 

Pathé Specials

The Shining (40th Anniversary, Extended Edition) - 29 oktober

“Here’s Johnny!” Misschien wel dé beste horrorfilm ooit gemaakt: The Shining. Jack Nicholson speelt hier een van zijn meest bekende rollen in de film van regisseur Stanley Kubrick, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

Meer informatie

Pride Night: Kanarie - 4 november

Het is 1985. Wanneer Johan Niemand wordt opgeroepen om de dienstplicht te vervullen, doet hij auditie voor het legerkoor ‘De Kanaries’. Op tournee ontwikkelt hij gevoelens voor een 'mede-Kanarie'.

Meer informatie

AMF Award 2020 - 7 november

Op 7 november 2020 vieren we dance music tijdens het meest unieke AMF tot nu toe! Tijdens dit live evenement in de bioscoop kun je genieten Top 100 DJs Award winnaars en een exclusief optreden van 's werelds beste DJ.

Meer informatie

Sinterklaas Weekend - 14 & 15 november

Hét weekend waarin Sinterklaas normaal gesproken zijn intocht doet in Nederland! Om dit toch te kunnen vieren vertoont vertoont dit weekend extra veel voorstellingen van De Grote Sinterklaasfilm en De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest

Meer informatie: De Grote Sinterklaasfilm en De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest

The Shining ©1980 Warner Bros. Pictures International Holland. All rights reserved.

Expat Night: Buladó - 19 november

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. Waar de mannen twee uitersten zijn, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden haar eigen weg. 

Meer informatie

Goodfellas (30th year anniversary) - 26 november

Martin Scorsese’s Goodfellas keert na de première in Nederland op 2 november 1990 terug naar het witte doek, in 4K-restauratie! Robert de Niro als James Conway, Joe Pesci als Tommy DeVito en Ray Liotta als Henry Hill: de zogenaamde "goodfellas" zijn eind deze maand weer te zien bij Pathé. 

Meer informatie

Into The Jungle - Heel november

Pathé Nature presenteert Into The Jungle. Een pasgetrouwd Australisch stel vertrekt naar de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea met een op het eerste gezicht onmogelijke opgave. Een film van Mark Hanlin in medewerking met Sir David Attenborough en Jane Goodall.

Meer informatie

Nieuwe topfilms bij Pathé in november

Blackbird - 5 november

Lily (Susan Sarandon) is terminaal ziek. Wanneer haar familie voor haar afscheid bijeenkomt, drijft er al snel een onopgelost conflict tussen haar dochters, Jennifer (Kate Winslet) en Anna (Mia Wasikowska) boven…

Meer informatie

Wolfwalkers (Apple TV+ - Limited release) - 11 november

In magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Zij kunnen praten met wolven, wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen, die zelf Wolfwalker blijkt te zijn...

De film is gemaakt door regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon. Wolfwalkers wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto gezien als dé grote kanshebber voor een Oscar. 

Meer informatie

Freaky - 12 november

Classic body swap. Killer twist. In deze nieuwe spannende thriller van producent Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) wisselt high school girl Millie Kessler van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher.

Meer informatie

Blackbird ©2019 Dutch FilmWorks. All rights reserved.

The Comeback Trail - 12 november

Filmproducent Max Barber (Robert De Niro) heeft, na de zoveelste flop, een enorme schuld bij crimineel Reggie Fontaine (Morgan Freeman). Via een verzekeringspremie probeert hij het geld bij elkaar te krijgen, maar dat blijkt lastiger dan gedacht...

Meer informatie

Hillbilly Elegy (Netflix - Limited release) - 12 november

De familie van rechtenstudent J.D. Wade komt uit Ohio. Ze worstelen met armoede, verslaving en een donker toekomstperspectief. J.D. is vastbesloten om zich op te werken binnen zijn gemeenschap en neemt afstand van deze hillbilly cultuur en zijn familie. 

Regie door Ron Howard (A Beautiful Mind, Rush), de hoofdrollen worden vertolkt door Amy Adams (Arrival, American Hustle), Glenn Close (Fatal Attraction) en Gabriel Basso (Super 8).

Meer informatie

The Witches (ook in 4DX) - 18 november

De visueel vernieuwende film van Zemeckis geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Met o.a. Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock en Kristin Chenoweth.

Meer informatie

Words on Bathroom Walls ©2020 The Searchers. All rights reserved.

Words on Bathroom Walls - 19 november

Adam (Charlie Plummer) lijkt een normale tiener, tot hij te horen krijgt dat hij lijdt aan schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. 

Meer informatie

The Secrets We Keep - 19 november

Vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog vermoedt huisvrouw Maja (Noomi Rapace) dat haar één van haar nieuwe buren (Joel Kinnaman) een voormalige Duitse SS commandant is...

Meer informatie

All My Life - 26 november

All My Life is gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal, waarin een jong stel besluit om hun huwelijksplannen te vervroegen, nadat ze hartverscheurend nieuws hebben gekregen.

Meer informatie

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.