04
mei
2023
|
13:38
Europe/Amsterdam

Eénmalige vertoning Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi in Pathé Amsterdam Noord op 27 mei

Op zaterdag 27 mei organiseert Stichting Echo Base in samenwerking met The Walt Disney Company (Benelux) en Pathé een eenmalige filmvertoning van de Star Wars-klassieker Return of the Jedi (1983) om de 40e verjaardag van de film te vieren. Deze unieke voorstelling vindt plaats tijdens de Star Wars-conventie Echo Base Charity Con, hét Star Wars-evenement in de Benelux. De filmvertoning vindt plaats in Pathé Amsterdam Noord en wordt ingeleid door Return of the Jedi-acteurs Denis Lawson (Wedge Antilles), Mike Quinn (Nien Nunb), Dermot Crowley (Crix Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma). De volledige opbrengst van de vertoning wordt gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland Nederland. Kaarten zijn nu te koop via https://www.echobasecon.nl/kaarten/. 

Internationale allure op Echo Base Charity Con

Op de zesde editie van Echo Base Charity Con is ook de Amerikaanse acteur Brendan Wayne (kleinzoon van de legendarische westernlegende John Wayne) aanwezig, die momenteel op Disney+ te zien is in het derde seizoen van de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian. Hierin speelt hij samen met Pedro Pascal en stuntman Lateef Crowder opnieuw de rol van het titelpersonage, de Mandalorian Din Djarin. Wayne is voor het eerst aanwezig op een evenement buiten de Verenigde Staten. Ook de Australische actrice Bonnie Piesse (Attack of the Clones, Revenge of the Sith en de recente Disney+-serie Obi-Wan Kenobi) en de Schotse acteur Duncan Pow (uit de Disney+-serie Andor) zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen, op de foto te gaan met fans en deel te nemen aan panels.

Star Wars-conventie Echo Base Charity Con

Naast een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) en een veiling met unieke Star Wars-stukken ten behoeve van Make-A-Wish Nederland, zijn er ook vele Star Wars-cosplayers aanwezig en rijden bekende robots zoals R2-D2 rond. Tijdens de panels die gedurende de dag plaatsvinden kom je meer te weten over het maken van de films en tv-series en van de mensen die eraan hebben meegewerkt.  Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht. Zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber of als hun favoriete Star Wars-figuur worden geschminkt. Het maakt Echo Base Charity Con tot een evenement voor de hele familie.

Informatie

Dagkaarten kosten €22,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €12,50 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten zijn te koop via https://www.echobasecon.nl/kaarten. De opbrengst van Echo Base Charity Con wordt gedoneerd aan Make-a-Wish Nederland. De voorgaande twee edities hebben meer dan €20.000 opgeleverd voor twee goede doelen.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.