04
mei
2023
|
13:38
Europe/Amsterdam

Eénmalige vertoning Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi in Pathé Amsterdam Noord op 27 mei

Op zaterdag 27 mei organiseert Stichting Echo Base in samenwerking met The Walt Disney Company (Benelux) en Pathé een eenmalige filmvertoning van de Star Wars-klassieker Return of the Jedi (1983) om de 40e verjaardag van de film te vieren. Deze unieke voorstelling vindt plaats tijdens de Star Wars-conventie Echo Base Charity Con, hét Star Wars-evenement in de Benelux. De filmvertoning vindt plaats in Pathé Amsterdam Noord en wordt ingeleid door Return of the Jedi-acteurs Denis Lawson (Wedge Antilles), Mike Quinn (Nien Nunb), Dermot Crowley (Crix Madine) en Caroline Blakiston (Mon Mothma). De volledige opbrengst van de vertoning wordt gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland Nederland. Kaarten zijn nu te koop via https://www.echobasecon.nl/kaarten/.

Internationale allure op Echo Base Charity Con

Op de zesde editie van Echo Base Charity Con is ook de Amerikaanse acteur Brendan Wayne (kleinzoon van de legendarische westernlegende John Wayne) aanwezig, die momenteel op Disney+ te zien is in het derde seizoen van de succesvolle Star Wars-serie The Mandalorian. Hierin speelt hij samen met Pedro Pascal en stuntman Lateef Crowder opnieuw de rol van het titelpersonage, de Mandalorian Din Djarin. Wayne is voor het eerst aanwezig op een evenement buiten de Verenigde Staten. Ook de Australische actrice Bonnie Piesse (Attack of the Clones, Revenge of the Sith en de recente Disney+-serie Obi-Wan Kenobi) en de Schotse acteur Duncan Pow (uit de Disney+-serie Andor) zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen, op de foto te gaan met fans en deel te nemen aan panels.

Star Wars-conventie Echo Base Charity Con

Naast een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) en een veiling met unieke Star Wars-stukken ten behoeve van Make-A-Wish Nederland, zijn er ook vele Star Wars-cosplayers aanwezig en rijden bekende robots zoals R2-D2 rond. Tijdens de panels die gedurende de dag plaatsvinden kom je meer te weten over het maken van de films en tv-series en van de mensen die eraan hebben meegewerkt.  Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht. Zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber of als hun favoriete Star Wars-figuur worden geschminkt. Het maakt Echo Base Charity Con tot een evenement voor de hele familie.

Informatie

Dagkaarten kosten €22,50 voor bezoekers vanaf 12 jaar en €12,50 voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten zijn te koop via https://www.echobasecon.nl/kaarten. De opbrengst van Echo Base Charity Con wordt gedoneerd aan Make-a-Wish Nederland. De voorgaande twee edities hebben meer dan €20.000 opgeleverd voor twee goede doelen.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.

OVER STICHTING ECHO BASE

Stichting Echo Base houdt zich bezig met het organiseren van Star Wars-conventies onder de naam Echo Base Charity Con met als doelstelling geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, zoals KWF Kankerbestrijding, Unicef en Stichting KiKa. De opbrengst van de 2023-editie zal worden gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Meer informatie over Echo Base Charity Con vind je op echobasecon.nl.

OVER MAKE-A-WISH NEDERLAND

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen met meer dan 400 vrijwilligers hun allerliefste wens te laten uitkomen. Zo zorgen we ervoor dat het verhaal van een kind niet eindigt met een diagnose en dat het leven van een ernstig ziek kind niet gaat over ziek zijn alleen. Meer informatie over Make-A-Wish Nederland vind je op makeawishnederland.org.

OVER PATHÉ AMSTERDAM-NOORD

Pathé Amsterdam-Noord telt in totaal 12 zalen en 2500 stoelen. De in november 2019 geopende en daarmee nog gloednieuwe bioscoop is direct gelegen aan de A10, S116 en metrostation Noord en daarmee goed bereikbaar voor bezoekers. De zalen van Pathé Amsterdam-Noord zijn voor de ultieme filmervaring voorzien van de meest moderne bioscooptechniek zoals optimaal geluid met Dolby Atmos, de beste beeldkwaliteit met RGB-laserprojectie en een extra dimensie aan de filmervaring met 3D. Daarnaast is er een satellietverbinding voor live uitzendingen, zoals voetbalfinales, EK-wedstrijden of televisie-ontknopingen. In het gebouw bevindt zich ook een De Beren restaurant, Sir Winston, Boules & Bites Bar en een Glowgolf Hollywood café om te genieten van een hapje en een drankje, vooraf of na afloop van het bezoek.