30
november
2020
|
10:11
Europe/Amsterdam

December bij Pathé staat voor warmte en verbinding mét de leukste films

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken: december! En al ziet dit jaar er iets anders uit en is het lastiger om verbinding te vinden, bij Pathé kun je terecht voor een fijn moment samen. Deze maand is er dan ook extra veel keuze aan de leukste films! Zo blik je niet alleen terug op 2020, maar gaan we ook terug naar de 80’s met Wonder Woman 1984. Laat je daarnaast meevoeren in de heldhaftige strijd van De Slag om de Schelde uit ‘44. En als eerbetoon brengt Pathé de documentaire Diego Maradona voor een paar dagen terug naar het witte doek.

December bij Pathé staat ook in het teken van warmte, verbinding en cadeautjes. Deze maand verwent Pathé je met meerdere Nederlandse topfilms. Lach mee met Bon Bini: Judeska in da House, bewonder de -letterlijke- sterrencast van Misfit 3: De Finale, of laat ook jouw hoofd op hol brengen met de ‘Nederlandse Bridget Jones’: Zwaar Verliefd! 2. Ook de magie kan in december bij Pathé niet ontbreken. Come Away vertelt daarom het verhaal van Peter en Alice dat voorafging aan Neverland en Wonderland. Als eerbetoon brengt Pathé de film Diego Maradona ook voor een paar dagen terug naar het witte doek.

Pathé Specials

Diego Maradona - 30 november t/m 2 december

Een film over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. 

Meer informatie

Pride Night: Ammonite - 2 december

Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.

Meer informatie

Katherine Jenskins - 3 december

Superster in de klassieke muziek Katherine Jenkins komt met een magische en unieke kerstmusical, die publiek over de hele wereld in een feeststemming zal brengen.

Meer informatie

Ammonite ©2020 Sony Pictures Releasing. All rights reserved.

Opera: The Magic Flute

Een grensverleggende uitzending van The Magic Flute (Die Zauberflöte, Mozart), waarmee de Met in 2006 zijn bekroonde serie Live in HD in de filmtheaters introduceerde, betoverde operaliefhebbers overal ter wereld.

Meer informatie

Zwaar Verliefd! 2 - Voorpremières 7, 8 en 9 december

In de luchtige feelgoodfilm Zwaar Verliefd! 2 gaan Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) samenwonen. De spanning en romantiek maken plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit.

Zwaar Verliefd! 2 is vanaf 17 december regulier te zien bij Pathé.

Meer informatie

Opera: Turandot - 12 december

Franco Zeffirelli’s spectaculaire productie keert terug naar de bioscoop. Een verhaal dat zich afspeelt in het oude China. Buiten het keizerlijk paleis leest een mandarijn een bevel voor aan de menigte: de prins die met prinses Turandot wil trouwen, moet drie raadsels oplossen. Slaagt hij daar niet in, dan moet hij sterven.

Meer informatie

Ballet: The Nutcracker - 20 december

Op kerstavond ontvangt Marie een Notenkraker als cadeau. In haar dromen verandert de pop in een heldhaftige en charmante prins die het meisje op een onvergetelijk avontuur meeneemt.

Meer informatie

Zwaar verliefd 2 ©2020 DFW. All rights reserved.

Nieuwe topfilms bij Pathé in december

Monster Hunter (ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema) - 3 december

Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld, ontdekken ze dat deze onbekende plek vol levensgevaarlijke dreigingen zit...

Meer informatie

The Comeback Trail - 3 december

Filmproducent Max Barber (Robert De Niro) heeft, na de zoveelste flop, een enorme schuld bij crimineel Reggie Fontaine (Morgan Freeman). Via een verzekeringspremie probeert hij het geld bij elkaar te krijgen, maar dat blijkt lastiger dan gedacht...

Meer informatie

Cats & Dogs: Slaan de Pootjes Ineen! - 9 december

Het is tien jaar na de totstandkoming van de Grote Vrede, een uitgebreid bewakingssysteem dat de vrede tussen katten en honden moet bewaren als er conflicten dreigen te ontstaan. Maar dan worden er draadloze netwerken gehackt. 

Meer informatie

Bon Bini: Judeska in da House - 10 december

Tante Judeska levert net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader - een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken - een landelijke lockdown afkondigt.

Meer informatie

Come Away ©2020 DFW. All rights reserved.

Come Away - 10 december

Come Away is het verhaal van de jonge Alice en Peter, en speelt zich af vóór Alice haar Wonderland vindt en Peter naar Neverland vertrekt. Met Angelina Jolie en David Oyelowo. 

Meer informatie

Wonder Woman 1984 (ook in IMAX, Dolby Cinema, 4DX en ScreenX) - 16 december

We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord (Pedro Pascal) en The Cheetah (Kristen Wiig).

Meer informatie

Misfit 3: De Finale - 16 december

Julia (Djamila), Nick (Niek Roozen) en Sterre (Jolijn Henneman) beginnen het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen optreden in een grote nationale liveshow.

Meer informatie

K3: Dans van de Farao - 16 december 

Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit.

Meer informatie

De Expeditie van Familie Vos - 16 december

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten.

Meer informatie

De Slag om de Schelde ©2019, September Film Distribution. All rights reserved.

De Slag om de Schelde - 17 december

November ’44. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.

Meer informatie

Promising Young Woman - 24 december

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven.

Meer informatie

Run - 24 december 

Chloe (Kiera Allen) is in volledige thuis-isolatie opgevoed door haar moeder (Sarah Paulson). Sinds haar geboorte controleert haar moeder alles. Langzaam maar zeker komt Chloe achter de beklemmende waarheid.

Meer informatie

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.