16
mei
2023
|
10:50
Europe/Amsterdam

De lente is bijna terug: Pathé Utrecht Leidsche Rijn heropent rooftop bioscoop op Hemelvaartsdag met Love Again

Utrecht, 16 mei 2023 – De lekkere avonden zijn bijna terug en dit betekent weer zoals vanouds genieten van de nieuwste films onder de sterrenhemel op het witte doek. De Rooftop Cinema van Pathé Utrecht Leidsche Rijn heropent op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) haar deuren met Love Again. In het openingsweekend kan ook worden genoten van Mamma Mia!, Book Club: The Next Chapter en Het Geheugenspel. De Rooftop Cinema is de gehele zomer te beleven bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Het filmprogramma wijzigt wekelijks zodat altijd de nieuwste bioscoopfilms te zien zijn, met voor ieder wat wils. 

Dit is het achtste jaar op rij dat filmliefhebbers kunnen genieten van films op het 25-meter hoge dakterras met uitzicht over de skyline van Utrecht. Bezoekers kunnen opnieuw genieten van een breed scala aan films, waaronder de nieuwste blockbusters, terwijl ze de frisse lucht en het uitzicht op de omgeving ervaren. Het dak is volledig omgebouwd tot een openluchttheater met een groot scherm, zomerse aankleding, hangmatten en kleurrijke kussentjes zodat bezoekers zich echt in een zomervibe wanen. Er wordt één film per dag vertoond en de film start rond 22:15 uur, vlak na zonsondergang. Er is ruimte voor 100 bezoekers per film. Elke maandag komt de nieuwe filmprogrammering online, net zoals de rest van de filmprogrammering.

Mattijs van Vliet, Manager Theatre Pathé Utrecht Leidsche Rijn: "We zijn verheugd om de heropening van onze rooftop bioscoop bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn aan te kondigen. Deze unieke filmervaring is iets waar onze bezoekers ieder jaar weer enorm naar uitkijken. Samen met je vrienden of familie genieten van de beste films in de buitenlucht, mét uitzicht is de ultieme zomerbeleving. Ook voor medewerkers is het een feestje om bij de Rooftop Cinema te mogen werken.”

 Filmprogramma Eerste Week Rooftop Cinema Pathé Utrecht Leidsche Rijn

  • Love Again
  • Mamma Mia!
  • Book Club: The Next Chapter
  • Het Geheugenspel 

Love Again

Stel je voor dat je door een toevallig tekstberichtje de liefde van je leven vindt. In de romantische komedie Love Again stuurt Mira Ray berichtjes naar het oude mobiele nummer van haar overleden verloofde.  Ze staat er niet bij stil dat het nummer inmiddels is toegewezen aan de nieuwe werktelefoon van Rob Burns, een journalist. Rob is erg onder de indruk van de prachtige, openhartige berichtjes. Als hij een stuk moet schrijven over megastar Celine Dion (die zichzelf speelt in haar eerste filmrol) schakelt hij haar hulp in om ervoor te zorgen dat hij Mira in het echt ontmoet en haar voor zich kan winnen. 

Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep) runt een hotel op een idyllisch Grieks eiland. Voor de bruiloft van haar dochter Sophie, heeft Donna haar oude vriendinnen Rosie en Tanya uitgenodigd, met wie ze ooit een zangtrio vormde. Sophie heeft eigenlijk maar één wens. Eindelijk zou ze haar vader wel eens willen ontmoeten. In het dagboek van haar moeder heeft ze ontdekt dat ze drie mogelijke vaders heeft. Mannen met wie haar moeder twintig jaar eerder op het prachtige eiland een relatie had. Ze besluit ze alle drie uit te nodigen naar het eiland te komen.

Book Club: the Next Chapter

In Book Club: The Next Chapter gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst in hun leven op een echte meiden trip… naar Italië. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land. 

Het geheugenspel 

Op het landgoed van de familie De Ridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.pathe.nl/rooftopcinema. De rooftop is niet overdekt. Mocht het onverhoopt toch wat regenen: er zijn altijd poncho’s beschikbaar. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.