30
september
2021
|
09:30
Europe/Amsterdam

De herfst staat bij Pathé in het teken van monsters, avonturen en klassiekers

De herfst staat voor de deur! Binnen is het warm en droog, dus we kunnen weer vaak de bioscoopzaal in kruipen en genieten van de beste films. Met de herfstvakantie in zicht staat Pathé in oktober onder andere in het teken van onze kleinste - grote - filmfans. Aanschouw hoe de meest ongebruikelijke vriendschappen opbloeien tussen mensen, robots (!) en monsters (!!) in Ron’s Gone Wrong en My Sweet Monster. Ga mee op de avonturen van ieders favoriete griezel familie in The Addams Family op Avontuur. In voor een avontuur maar geen zin om te griezelen? Help dan het jonge pietje Fernando zijn weg naar Spanje te vinden in De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje. En voor de allerkleinsten draait deze maand het Nick Jr. Herfstbios programma, gevuld met de nieuwste aflevering van o.a. Paw Patrol en Nella de Ridderprinses. 

Pathé griezelt er in oktober ook aardig op los in aanloop naar Halloween. Voor wie het griezelen niet vroeg genoeg kan beginnen, is horrorfilm Halloween Kills vanaf 14 oktober al te zien. Ook keert Tom Hardy terug op het grote doek als bloeddorstige antiheld in Venom: Let There Be Carnage en valt er een beangstigend geheim te ontdekken in Antlers. Nu al aan het bibberen? Geen paniek, want Pathé heeft voor ieder wat wils. Wie de nachtmerries liever verruilt voor dromen, kan afreizen naar het fictieve, Franse stadje Ennui-sur-Blasé in de film The French Dispatch - waarin een ware sterrencast speelt - van Wes Anderson. En voor de bezoekers die naar de bioscoop gaan voor hun rust, klinken de vijf Charlie Chaplin klassiekers die deze maand eenmalig in Pathé Tuschinski en Pathé Buitenhof vertoond worden vast als muziek in de oren.

100 jaar Pathé Tuschinski

Hoera! Theater Tuschinski, door Time Out magazine uitgeroepen tot mooiste bioscoop van de wereld, bestaat op 28 oktober 100 jaar. Opgericht door Abraham Tuschinski als “lustoord, een oase van luxe en genot toegankelijk voor iedereen”, is 100 jaar later de authenticiteit en grandeur nog steeds overal in het theater te ervaren. Tijdens deze jubileummaand keren oude en moderne klassiekers terug in Tuschinski, zoals de beste Charlie Chaplin-films, La Vita è Bella, Soldaat van Oranje, Turks Fruit, Inside Out en Fight Club. Martin Koolhoven en Thom Hoffman leiden hun favoriete klassiekers in, Jérôme Diamant-Berger vertelt live over zijn documentaire Tuschinski’s Dream en Schindler’s List krijgt een live muzikale inleiding door Maestro Jules. Daarnaast vinden nog tal van andere activiteiten plaats zoals audiotours met oud-portier Fritz die vanuit 1921 bezoekers rondleidt, een jubileumboek en -puzzel en de start van de theatertour van René Mioch. Zie hier het volledige overzicht.

Pathé Specials

René Mioch: FIlms & Sterren in het theater (tour) – vanaf 2 oktober 

Aan de hand van persoonlijke anekdotes en (vaak nooit vertoonde) archief fragmenten geeft Mioch een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour.

Meer informatie 

Pride Night: voorpremière Anne+ – 6 oktober, regulier te zien vanaf 14 oktober

Na het succes van de serie Anne+, die werd ontwikkeld door BNN Vara, is Anne terug in haar eigen film. Voordat Anne gaat emigreren naar Sara in Montréal keurt haar uitgever haar manuscript af. Welke kant gaat Anne’s leven op? 

Meer informatie 

Kleuterbios: Nick Jr. Herfstbios 2021 – 10 oktober 

Zie de allernieuwste afleveringen van Nick Jr's Paw Patrol, Nella de Ridderprinses en Blaze en de Monsterwielen tijdens de Nick Jr. Herfstbios.

Meer informatie 

Expat Night: My Best Friend Anne Frank – 21 oktober 

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Meer informatie 

Nieuwe topfilms bij Pathé in oktober

The Addams Family op Avontuur – 6 oktober

Ook dit keer raakt de Addams Family verzeild in bizarre avonturen, maar waar ze ook heen gaan, de leden van de Addams Family blijven altijd hun griezelige, gekke zelf.

Meer informatie 

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje – 6 oktober

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas - die ervoor heeft gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen...

Meer informatie 

Ron’s Gone Wrong – 13 oktober

Een verhaal over de onhandige middelbare scholier Barney en zijn nieuwe wandelende en pratende digitale beste vriend: Ron de robot.

Meer informatie

My Sweet Monster – 13 oktober

Als de doortrapte postbode Billy zijn oog laat vallen op de stoere prinses Barbara en haar vader onder druk zet om met haar te trouwen, vlucht de prinses het woud in waar ze een bijzondere vriendschap sluit met het grote lieve monster ‘Boeman’. 

Meer informatie 

De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje – 13 oktober

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar mist dan de boot.

Meer informatie 

Halloween Kills – 14 oktober

Halloween Kills begint enkele minuten nadat Laurie Strode, haar dochter Karen en haar kleindochter Allyson het gemaskerde monster brandend in een kooi in Laurie’s kelder hebben achtergelaten...

Meer informatie 

Venom: Let There Be Carnage – 21 oktober

Tom Hardy is terug op het grote doek als de bloeddorstige Venom, een van Marvels meest gruwelijke antihelden. Met Michelle Williams, Naomie Harris en Woody Harrelson.

Meer informatie 

The French Dispatch – 21 oktober

Een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. Met o.a. Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Bill Murray en Owen Wilson.

Meer informatie 

Antlers – 28 oktober

Een lerares uit Oregon en haar broer, de lokale politieagent, ontdekken dat een jonge leerling een gevaarlijk geheim bewaart met beangstigende gevolgen.

Meer informatie 

Arthouse Films bij Pathé in oktober

The Kid (1921) – 2 oktober 

In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage The Little Tramp een nieuwe sidekick: the Kid.

Meer informatie 

The Gold Rush (1925) – 9 oktober 

The Little Tramp zoekt zijn geluk in de goudmijnen van Klondike. Als een zware sneeuwstorm dreigt, zoekt hij onderdak en schuilt met de crimineel Black Larson en de goedgezinde Big Jim McKay in een verlaten hut.

Meer informatie 

City Lights (1931) – 16 oktober 

The Little Tramp ontmoet een arme, blinde bloemenverkoopster en wordt onmiddellijk verliefd op haar. Zij ziet hem aan voor een miljonair, en hij wil haar niet teleurstellen. 

Meer informatie 

Modern Times (1936) – 23 oktober 

Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt.

Meer informatie 

The Great Dictator (1940) – 30 oktober 

Een joodse kapper komt na twintig jaar thuis en treft zijn vervallen kapsalon aan besmeurd met haatdragende graffiti: het werk van een tiranniek regime onder leiding van xenofobe dictator Hynkel.

Meer informatie 

Releasedata onder voorbehoud, kijk voor de meest actuele informatie en tickets op www.pathe.nl. Bekijk alle coronamaatregelen van Pathé hier.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.